sjukling

2012-08-29 / 20:02:45
Orkar inte skriva så mycket idag. Drog på mig en megaförkylning någon gång under gårdagen och idag har jag bokstavligt talat släpat mig igenom alla de tvålektioner vi hade i skolan. Efter skolan sen var det dags för första danslektionen för terminen men jag tittade på. Känns ganskadeprimerande att sitta och titta på sin dansgrupp medan man själv gör spanska, jag ville också vara med!!

enkelt

2012-08-28 / 17:29:52
Uppdaterat designen lite, fick bli väldigt basic. Men enkelt är mer tycker jag, i alla fall i detta fallet. Har inga bra redigeringsprogram för tillfället så jag får förlita mig på paint.... och det förstör lätt bilder. Förstör kvalitén. Därför blev det nu bara en text som header, och då blev det också bäst med vit bakgrund tycker jag!

mobilskal med tidningspapper

2012-08-27 / 19:33:32
För att göra ett mobilskal med tidningspapper kommer du behöva en tidning såklart, ett mobilskal, penser eller liknande och sen dekopagelack. Sådant lack går att hitta på Panduro och används för att kunna använda papper som dekoration.
 
Om mobilskalet inte är helt nytt, torka då av det med lite Röd-sprit. Detta tar bort ev. smuts vilket gör att pappret och lacken sitter bättre. Klipp sedan ut olika stora bitar ur tidningen. Jag rekomenderar ganska små, de är lättare att pussla ihop. Börja sedan lacka.
 
Lacka först på själva skalet där du vill fästa tidningsbiten. Sedan lägger du på pappret och lackar ovansidan. Sen är det bara att fortsätta så och att bitarna överlappar varandra spelar ingen roll, jag tycker bara det blir snyggt.
 
När du täckt hela skalet låter du lacken torka. När det är helt torrt lackar du ett extra lager så att du är säker på att det är ganska jämt fördelat överallt och för att förhindra att bitarna lossnar. Hoppas det funkar lika bra för er som det gjorde för mig! KRAM!

i det sista av augusti

2012-08-26 / 18:28:32

mysdag inne

2012-08-26 / 11:48:51
Regnet verkligen vräker ner och min knäppa syster ska du ta sig in till stan och ha en shoppingdag i spöregnet. Men smarta lilla jag stannar inne. Ska göra min kemiläxa (första läxan hittills) och pyssla och fixa lite. Blogga ska jag också göra! Har en hel del bilder från igår på kräftskivan som kommer upp lite senare idag.

oturen själv

2012-08-23 / 20:18:21
Kom till skolan idag i alla lycka. Hade burit med mig alla block och allt sådant jag har köpt för denna dag, ja då skulle jag få mitt skåp! Kommer fram till det och ser att det fortfarande sitter en lapp och ett lås på - jag antar då att det ska vara fixat först i eftermiddag. Men sen går jag faktiskiskt fram till lappen och läser;
 
"Vi vet att dit skåp var väntat till idag men leverans av reservdelar är försenad. Du förväntas ha tillgång till det skåp den 29 augusti. Hoppas du har överseende med detta"
 
Prutt säger jag bara! Nu får jag vänta en vecka till! Det har suttit en lapp på skåpet sedan i torsdags som sade att det var fel på skåpet men att jag skulle få det idag, men nej! Tur som det är har jag fina, fina Jossan med skåp i samma korridor. Så jag får använda hennes skåp! Min lilla pussgurka!

lycka

2012-08-21 / 21:13:06
Idag har jag tagit mig igenom min andra dag efter riktigt schema. Jag börjar få koll på allt nu, går inte vilse i alla fall.  Mitt skåt kommer jag få på torsadag så då kommer det ha fixat sig också. Det var nämligen så att det var fel på mitt skåp så jag har burit mina saker... Men det har inte varit så jobbigt, det har funkat. Klassen är super och vi håller på att lära känna varandra. Men efter skolan idag cyklade jag hem i tråkvädret och satte på mig pyjamasbyxor och badade fotbad och såg på True Blood. Lite myx på en tisdag helt enkelt. Nu blir det te och säsongstart på Svenska Hollywoodfruar - lycka!!!!!

jag

2012-08-21 / 15:36:23
Dagens - svart kjol och ett svart linne, stickad tröja från Mango och en väska från Gina. Sen passar Converse till ALLT! 

det flyter

2012-08-21 / 08:51:44
Godmorgon världen, lite segt att gå upp på morgonen men idag fick jag i alla fall en ordentlig sovmorgon. Börjar inte skolan fören 10.25. Nya skolan funkar bra, håller ihop med ett gäng tjejer från min mentorsgrupp och så har jag dessutom insett att jag har spanska tillsmmans med Johanna. Så det flyter på! Mycket håltimmar dock, men det kommer jag säkert ha mycket användning för senare på året. Nu ska jag ut och gå med min tax så bär det av till skolan om en stund.

sega, sega jag!

2012-08-20 / 21:32:26
Från och med imorgon blir det ändring, nu ska jag se True Blood i sängen och slappa järnet efter första dagen i skolan!

it's time

2012-08-16 / 08:23:49
Nu är jag uppe med klocka och klockan 10.30 kommer jag stå utanför min nya skola - Rudbeck. Hela mitt sovrumsgolv är täckt med olika kläder och kombinationer som jag lagt fram och försöker bestämma mig emellan... Men om en stund går min syster upp, hon skulle vara mitt smakråd idag - älskar henne! Just nu sitter jag här och stutsar upp och ner..... Ska ta en dusch, så kanske jag lungnar ner mig lite, berättar hur det gick senare, KRAM! 

redo

2012-08-14 / 18:54:15
Var inne i stan med Alice idag och låt mig säga att jag är fit for fight nu inför skolan. Mappar, block, almenacka, block, pennskrin och annat smått och gått. 

hemma för den här sommaren

2012-08-12 / 17:00:50
Efter en vecka på Jossans landställe bara vi tre ensamma, jag, Jossan och Ellie, har jag insett hur mycket jag kommer sakna sommaren. Även om man kan säga att det ska bli spännande med en ny skola och en ny klass kan man inte förneka att sommaren är BÄSTA tiden på året.
 Jag har precis haft en vecka ensam med de två bästa brudarna och vi har lyssnat Wannabe med Spice Girls non-stop och myst gärnet. Då inser man att det är sånna stunder man kommer sakna. Och St Annas skärgård med familjevänner, bästa traditionen på jorden. 10 underbara dagar i Frankrike och så alla mysiga stunder hemma också. Men nu taggar vi om, om 4 dagar börjar jag gymnasiet, och det ska faktiskt bli spännande!

10 dagar kvar

2012-08-06 / 11:15:04
Jag är nervös, spänd, lite rädd men jag tycker det ska bli spännande med lite nytt. Det är från idag bara 10 dagar kvar innan jag påbörjar gymnasietiden på Rudbeck. Ska gå natur med samhällsinriktning, en blandning av allt helt enkelt. När jag kom hem från St Anna igår hade jag väntat mig ett brev eller något från skolan men nada... Så jag väntar med spänning. Men idag åker jag igen så jag har mamma på brevlådevakt. Ses om en vecka!! 
 

hemma

2012-08-05 / 20:28:24
Ledsen för segt bloggande men vi har spenderat en vecka i St Annas skärgård. Badat, åkt båt, seglat segeljolle, fiskat, läst och bara myst en massor. Efter flera år är det lika mysigt varje dag vi kommer tillbaka. Men jag måste dock hälsa att jag blir borta en vecka till. Jag och Ellinor ska med en kompis till hennes land och vara där själva. Mysigt värre!