2012 - året då jorden inte gick under

2012-12-31 / 11:27:03
Fem händelser som varit bra det här året?
1. Började gymnasiet och träffade massa härliga vänner.
2. Träffade min fina pojkvän Benny.
3. Köpte min efterlängtade kamera.
4. Firade världens mysigaste jul med familjen hemma hos Johanna och hennes familj.
5. Jag besökte London med världens bästa familj!

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. Snön smälte för snabbt...
2. Jag missade NT showen på Rudbeck
3. Jag fick inget sommarjobb (sökte för sent)
4. 
5. 
 

Blev året som du hade tänkt dig?
Jag tänker aldrig riktig och planerar hur året ska se ut. Jag blev glatt överraskad då jag fick veta att jag skulle få följa med min kompis familj till Frankrike i 10 dagar, det var ganska underbart. Sen blev gymnasievalet över alla förväntan. Träffat massor av underbara människor och vänner. Kändes så himla bra med lite ombyte av miljö, var väldigt trött på gamla skolan... Även om det faktiskt var en bra skola. 

Några av dina favorit bilder:
 
Vilken musik har du lyssnat på?
Ed Sheeran, Paramore, Vampire Weekend, Blink-182, Green Day, Oasis, Timbuktu, Svenska Björnstammen, The sounds, Ron Pope, The features, Bombay Bicycle Club. 
Jag har blandad musiksmak... haha

Vad har du tittat på? (Tv, film, serier...)
 Serier: Grey's anatomy, Glee, True Blood, 2 1/2 men, Desperate Housewives, Project Runway Sverige, Vampire Diaries, Pretty Little Liars (lite i alla fall) 
Film: Jag kan inte rabbla alla filmer.... Twilight Saga, Harry Potter ca 100 ggr om, älskade Skyfall, Sune i Grekland var underbar. BREAKING DAWN PART 2 OMG OMG OMG!  

Vilka människor har du umgåtts mest med?
Alla mina underbara vänner, min finaste syster Ellinor och la familia! 

Vad är det bästa du fått?
Min fina dator! 

Vad var din största framgång i år?
Alla nya människor jag träffat. Visar att jag vågar prata även med främlingar, hehe! 

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, systemkamera och MAT!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Åt middag på Jenses Böffhus med massa kompisar och vann en efterrätt genom en sms tävling. Firade sen dagen efter lite mer med familjen. 

Hur skulle du beskriva din klädstil i år?
Svarta jeans och stickad tröja eller strumpbyxor klänning/kjol och stickad tröja. Mycket stickat hehe. Men under sommaren och nu har jag upptäckt en ny kärlek för klänningar. 
 

Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat min kusin mer, gosat massor mer med min finaste morfar, skrivit ner alla bra berättelseidéer som ploppat upp. 

travel the world

2012-12-27 / 22:07:26

Hembakade pepparkakor och Desperate Housewives

2012-12-26 / 21:50:32
Julklapp från finaste mams och paps, Desperate Housewives säsong 7. Nu sitter jag och syran och dricker te, äter hembakade pepparkakor (på köpedeg), och ser på TV. Världens mysigaste med jullov och sena TV-kvällar. Fotar dessutom lite småsaker hela tiden. Jag är lite kär min nya kamera. 

bästa snögubben ever

2012-12-26 / 20:32:45
Två timmar senare hade jag och Johanna gjort världens bästa snögubbe någonsin. Började som en vanlig snögubbe men vi bestämde oss för att göra jultomten. Skägget består av en miljard små snöbollar, det tog tusen år att göra kan jag säga! Haha! Men nöjda blev vi allt. 

happiness deluxe

2012-12-25 / 22:16:00
Mellandagsrea, massor av sparande och julklappspengar. Nu har jag äntligen min egna systemcamera och jag har lekt med den hela kvällen. En Canon 1100D är det. Dessutom har jag världens bästa lärare och hjälp Johanna. Kolla in hennes BLOGG också! 

julaftons morgon

2012-12-24 / 10:18:38
Eftersom det blir julafton på annat håll än hemma iår öppnades en hel del julklappar redan nu på morgonen. Familjen och jag plockade frukost på brickor och satte oss vid granen i vardagsrummet. Julklappsöppning, te och lussebulle, helt okej. Lika roligt att ge bort klappas som att få dessutom. Var så otroligt nöjd med allt jag hittade till min fina familj iår. Som ni ser på sista bilden så känner min familj mig ganska väl. Tre böcker jag önskat mig och presentkort på Akademibokhandeln. Kärlek till er! Sen fick jag dessutom en jättefin ryggsäck och den 26 ska jag köpa min nya kamera. Happiness! 

vadå överdrivet känslosam

2012-12-22 / 12:22:27
Jenny går upp på morgonen, överdriet lycklig då hon ska få baka pepparkakor med den degen hon har gjort själv för första gången. Bakar på, gör två plåtar och får ut nästan vita kakor. Pepparkakssmaken dog och jag blev jätteledsen. Dåligt recept antar jag men eftersom jag aldrig tidigare gjort egen deg så kunde jag ju inte veta... Så det är lite segt. Min räddare i nöden (pappa) har nu åkt och handlat deg till mig så att jag ska få baka. Haha! Kändes ganska deprimerande att slänga en hel deg i soporna, bara sådär. Som sagt, lite smått överkänslig människa är jag kanske. Vem annars snyftar över en förlorad det...?? :) 

det blidde en cool bild

2012-12-21 / 21:40:19
Julavslutning på Rudbeck, misslyckad bild och sen blev den cool i alla fall. Så nu är det jullov, helt underbart måste jag säga. Imorgon blir det pepparkaksbak och mys! 

torka deluxe

2012-12-18 / 22:26:41
Asså jag vet inte alls vad jag ska blogga om men ja... På torsdag får jag jullov så då ska det bli ändring. OCH PÅ MÅNDAG ÄR DET JULAFTON, det kan jag knappt fatta. Haha! Följer julkalendern gör jag också. Tycker att det är jättebra iår. Vad tycker ni? Kram! 

torsdag

2012-12-18 / 07:04:44
...då är det julavslutning. Åh vad jag längtar och på måndag sen är det JULAFTON! Jag som är ett riktigt julfreak håller på att spricka av längtan. När jag kommer hem nu på eftermiddagarna möts jag i alla fall av en julgran som är din och pyntad. Åh så uderbart! 

äntligen de där blåa jeansen

2012-12-15 / 18:08:41
Har länge behövt de där perfekta bara vanliga blåa jeansen. Har gått massor i mina svarta jeanstights och strumpbyxor men ja, det kan man ju inte göra för evigt. Blev först massor med taggad på att köpa ett par med vida ben men det passar inte riktigt med de skor man trotts allt måste gå i på vintern. Men jag inhandlar kanske ett par till sommaren och våren då jag ytterligare en gång kan använda mina älskade Converse!
 
Men back to mina nya jeans. Bara 299 kr på Gina Tricot. Lisa hette modellen. Hittade även ett par till som såg lite annorlunda ut som jag skuktade över, men de fanns bara i stl 34 kvar. Bajs på det! Men men, kärlek til mina nya byxor!

godmorgon på er

2012-12-14 / 07:02:44
Sovit gott? Det har jag, även om jag kanske somnade lite för sent. Nu är det bara 10 dagar kvar till jul, längtar så mycket att jag tror jag spricker snart. Ikväll ska jag fixa och dona lite med massa julklappar. Så mysigt att slå in, planera. Har fixat julklappar till nästan alla nu så man får hoppas de blir riktigt glada. 
 
I eftermiddag/kväll är jag i alla fall hemma så bloggande det ska ni allt få. Sen måste jag ju se julkalendern också. Är det bara jag som ser den? Tycker det är jättebra, haha! 

13 december

2012-12-13 / 20:28:41
13 december idag och det innebär Lucia. Firade detta imorse med lite liciafrukost. LUSSEBULLE that is! Mums säger jag bara. Sen skola, sen träning och nu ska jag skriva på min engelskanovell. Kanske kan lägga upp den här när jag är klar. Det är en kort novell, min lärare tyckte jag skulle utmana mig själv lite och skriva extra kort...!  Haha. Nej, back to work! 

morgonmusik

2012-12-12 / 11:08:22

ibland går det inte så bra

2012-12-11 / 21:57:36
Jag vet att jag inte bloggat på några dagar men mycket plugg och en lätt förkylning satte stopp för min ork. Kom precis hem efter en match som vi förlorade.... Förlora gör man ju ibland men vi kunde verkligen vinna. Usch det gick verkligen inte bra. Prutt. Bajs. Fy. Nu har jag det sagt också. 

promenad i Lund

2012-12-08 / 20:35:38
Promenerade lite med mamma och mormor idag. Lund är en mysig stad1

en lunch på grand

2012-12-08 / 18:58:26
På besök hos mormor i Staffanstorp utanför Lund. Idag åt jag den absolut godaste maten jag någonsin ätit. En svampmacka med gräddsås och lingon. Spenat var det på också, helt otroligt gott. Blev dock lite fnissig efter maten då jag frågade om en varm choklad. SItter på en fin restaurang, 17 år gammal och frågar om de råkar ha varm choklad då jag inte gillar kaffe. Haha, men det hade de. Mycket lyckad dag! 

en ledig fredag

2012-12-07 / 07:29:14
Jossan har sovit här vilket varit massor med mys. Dessutom sov Johanna här onsdag till fredag, massa mys med mina kompisar den här veckan. Dock är det så att Jossan börjar skolan 8.20 medan jag är ledig. Skulle bara haft engelska idag men den är inställd så jag ska ha en riktig lat dag. Skriva på min engelskanovell, packa, och vara nedsen eftersom jag missar nt-showen... Alla naturare och teknikare i trean har en spex-show som man bara inte FÅR missa. Men men det är bara att gilla läget...

fråga jenny

2012-12-05 / 11:14:54
Let's hope you have any questions 'cause I feel like answering them! Har lust att få lite mer saker att skriva om och vad är då bättre än att svara på frågor? By the way kan jag berätta att det nu officiellt har börjat snöa massor! På det blåser det dock orkan så det blir buss för mig denna förmiddag! 

en stormig morgon

2012-12-05 / 10:08:01
Stormvarning i Stockholm och jag kan bekräfta detta. Det blåser som attan ute. Men jag sitter här inne och mumsar på min frukost. Börjar först 12.40 idag (varje onsdag) så jag har gjort min läxa i samhällskunskap, druckit massor av te och sett på julkalendern. Nu hinner jag dessutom med att blogga lite. Ikväll ska det tydligen komma nästan 2 dm snö, så stod det i alla fall igår. Åh jag hoppas det stämmer. Jag vill verkligen ha så mycket snö som möjligt innan jul. Nu är det ju bara 19 dagar kvar så vi får hålla tummarna. 

ny årstid - ny design

2012-12-04 / 19:39:00
Kan väl inte riktigt säga att headern passade så bra in i hela vinterbilden men men. Jag har inte bloggat något denna veckan än men det är för att jag fixat denna designen. Vad tycker ni? Har just nu en lånebild från Weheartit.com men jag ska fixa en egen bid lite snart då. Men jag är riktigt nöjd i alla fall. Yaaay!

tomtegröt på första advent

2012-12-02 / 18:17:00
Fancy frukost på första advent. Mums! 

Bockholmens julbord

2012-12-02 / 14:34:16
Jag åt mig ganska så mätt om man säger så. Det var nio tallrikar, omgångar att ta mat i och av de hoppade jag bara över en och det var lutfisken. Men allt var så otroligt gott så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Väldigt nöjd är jag. Att det dessutom var första december och massor av snä gjorde ju inte direkt saken värre. Efter julbordet åkte vi hem till kompisarna vi var och åt med och hade världens bästa, lataste myskväll. Två filmer, julkalendern, spel, Så mycket bättre och varma mackor när vi (trotts julbordet) blev hungriga. 
 
Nu ska jag sätta mig och läsa min Samhälls-läxa. Hade helt glömt den men den är tills på tisdag. Nackdelen är att jag inte hinner göra den imorn så jag måste sätta mig nu. Läsa massa sidor och skriva lite sammanfattning. 
 

winter wonderland

2012-12-01 / 10:13:10
Var bara tvungen att blogga lite till, men ni klagar väl inte?! Måste även säga att det äger att bo i Sverige. Här i Stockholm har det snöat tre dagar i sträck. I alla fall där jag bor, och vi har dryga decimetern snö överallt! Första december idag också, så när jag kom hem igårkväll var adventsprydnadena på plats. Någon mer än jag som även är grymt taggad på årets julkalender? Ska se första avsnittet ikväll. Väldigt taggad som sagt! 

minifrukost och julkalenderchoklad

2012-12-01 / 10:03:51
Vid klockan 12 blir det julbord på Bockholmen. Helt underbart! Jag planerar att rulla hem sen kan jag säga. Efterrättsbord, godisbord och massor av mat även för den som inte är så förtjust in julskinka och kokt potatis. Har precis åtnjutit en liten frukost och julkalenderchoklad. Dessutom fick jag och Ellie två chokladpengar var av papsen. Julkänslan är på topp!!