myskväll

2012-09-30 / 09:12:50
Myskväll igår med failjevänner. Massor av god mat. Det blev revbensspjäll med bakpotatis, grillad majs och hemmagjord barbecue sås. Sen blev det spel, pictionairy, och massor av godis. Mitt lag ägde! Vi van stort, riktiga konstnärer. Efter att vi spelat såg vi på en film, The cabin in the Woods, men den var dålig. Jag gillar INTE skräckfilmer och var pissrädd i början men sen spårade den ut något extremt mycket.

min gula halsduk, for the win!

2012-09-28 / 22:22:00
Jeans - Dr denim, Kofta - HM, Vantar - HM, Halsduk - Vila, Jacka - mammas ;) 
 
Hittade mammas gamla jeansjacka häromdagen och det bliv riktigt mysiga höstkläder tillsammans med min älskade halsduk och mina fina vantar, Jag gillar faktiskt hösten, du har en riktigt bra ursäkt för att ha mysiga kläder och dricka massor av te och varm choklad. Helt underbart helt enkelt. Och jag får dessutom ha mina raggsockor på snart! Lovely! Nu ska jag sova lite. Imorgon blir det funktionering på Lidingöloppet. Jag ska tillsammans med min kompis Alice hjälpa till vid en vätskestation. Natti!

Dagar går inte alltid som man förväntar sig

2012-09-28 / 07:29:04
Matteprover i onsdags gick sådär. I'm not really happy about it. Sen igår morse, och hela dagen igår var jag på jättekonstigt humör. Inte på grund av någonting bara anmällt konstigt. Jag ville bara gråta så fort någonting gick fel. Men förmiddagen går bra, känner mig lite irriterad bara för jag kommer på flera fel jag förmodligen gjort på provet. Spanska förhöret går bra och sen har jag en jättemysig lunch med alla tjejorna i klassen. 
 
Efter lunch ör det engelska och här börjar dagen gå mer utför. Vi får tillbaka ett Formal Letter vi har skrivit som jag är jättenöjd med. Fick A på alla kriterier förutom på innehållet men jag var nöjd för jag antog att hon hade någon bra anledning till det E hon satte på innehåll. Det var ju första gången vi skrev en formel text så. Men sen börjar hon förklara hur och varför hon bedömt som hon gjort och då börjar jag bli lite irriterad. Läraren säger nu att för att kunna få ett C på innehåll borde man ha skrivit ungefär 400 ord. Men det har hon inte sagt tidigare! Plus att det i uppgiftebs beskrivning står att vi ska skriva max 400 ord. Asså jag fattade ingenting...! Sen en kompis till mig som skrivit ungeför lika mycket som jag fick ett A på innehåll och en annan kompis hade fått en markering att hennes rubrik var fel men jag hade skrivit lika dant, då hade läraren väl kunnat markera min också tycker man. Sen när jag konfronterar henne och säger att brevet skulle vara max 400 ord så säger hon först att man måste använda sin fantasi när man skriver så att man försöker komma upp till max antal ord men sen lite senare på lektionen säger hon att i ett fornmal letter ska man inte använda fantasi, det ska vara artigt och kortfattat. OCh eftersom hon sägar ett mitt brev var jättebra om man bortser från längden är det ju bara det hon grundar omdömet på och det håller inte. Jag är jättenöjd med omdömet men det var en allmänt förvirrande lektion. Om en lärare inte kan stå för de betyg hon sätter kan det bli jobbigt senare.... 
 
På dåligt humör går jag till matten och ska sitta där och räkna medan jag tänker på matteprovet.... Inte bra kombination. Sen kommer jag till träningen, glad för att få träna och inte tänka. Nej men då har jag först glömt sport-BH, sen har jag glömt toffs och sen inser jag att jag tagit ett par trasiga träningsbyxor med mig. När jag väl kommer hem och ska gå med Urban då bryter jag ihom. 
 
Sådana här saker hade vanligtvis inte varit så jobbiga. Jag tycker nu i efterhand att jag var jättekonstig som reagerade så konstigt på allt. Men sådana dagar har man. Förstår om ni inte vill/orkar läsa allt men jag ville skriva ner det i alla fall. 
 
Kram från en Jenny som är på bra humör!! :D 

om jag nu har några läsare - frågestund!

2012-09-26 / 19:49:39
Eftersom min besöksstatistik fortfarande är smått ur funktion så får jag helt enkelt hoppas att jag har några läsare. Nu kan ni i alla fall fråga mig vad ni vill så försöker jag svara. Kram!

lycka till Jenny

2012-09-26 / 18:59:18
52 glosor till imorgon. Jag behöver bara kunna 25 så det går nog bra. Men just nu känns det riktigt förjävligt. Jag märker att jag kan en hel del så det känns peppande! Nu ska det bli lite korv och spagetti till middag så är plugghjärnan på topp sen!

lat

2012-09-25 / 14:39:29
Har inte orkat spendera så mycket tid vid datorn. Mitt schema är enkelt. Äta, sova, plugga och träna. Kommer igång snart igen. Kram!

volleyboll i uppsala

2012-09-22 / 19:43:00
Har spenderat dagen i Uppsala och spelat första turneringen för året. Kanske inte gick på topp men det är kull att allt börjar komma igång och det var riktigt, riktigt kul. Vi är i alla fall grymmast!! Men efter att ha varit uppe sent igår och dessutom ha gått upp tidigt imorse för att komma till Uppsala i tid, så är jag i stort sett död. Lade mig på golvet när jag kom hem och höll på att somna. Nu blir det filmkväll med papsen men vi kommer nog inte titta så mycket på TV, mest sova ikapp! 

mysiga dagar för lilla mig

2012-09-20 / 22:13:13
Har varit och sett De tre Musketörerna på Stadsteatern i Stockholm. Det var något av det bästa jag någonsin sätt. Ville nästan bara gråta när det var slut för att ja, det var slut!
 
Har bakat smulpaj med äpplen från trädgården. Använde mig av världens bästa recept ♥
 
Har ikväll haft det mysigt med mamsen och fina Ellinor med smörgåsar framför TVn och min äppelpaj och massor av te. Det blev att se tisdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar - favoriten!

skolan tar över

2012-09-20 / 20:06:57
Jag kan kanske inte säga att jag har extrema mägnder plugg men jag har nog för att inte riktigt orka eller hinna med att blogga. Dessutom tränar jag fem/sex dagar i veckan så jag, datortiden ligger inte på max. Men det kan faktiskt vara lite skönt också. Idag har det varit den skoldag som går trögast men jag kämpar. Sen var det volleyboll träning och en halvtimmas gym med lager och sen en och en halv timma bollträning på det. Men det gick super på träningen så trotts att jag är trött så är jag lycklig. 
 
Imorgon ska jag till Lovisa i min klass tillsammans med massa andra tjejor s¨antingen ikväll eller på fredag eftermiddaf får ni en resumé av hela min fina vecka! 

2012-09-18 / 09:14:24
Du är underbar, vacker, söt snygg, awesome, snäll, gullig, varm, omtänksam, rolig, knäpp, konstig, fantastisk, du är bäst, finast och otrolig!
 
Jag ville bara hälsa att jag älskar dig!

meddelande som en äkta naturare

2012-09-16 / 14:40:00
 
Så sant, så sant! Fick inget plugg gjort igår du jag var på grönan men idag fick det bli massor av matte. Har dessutom skrivit klart min labrapport som jah dessutom behöver läsa igenom igen. EN dag i myskläder helt enkelt. Det hela blev lite roligare då jag insåg att min miniräknare hade hela alfabetet! Nördlycka!

ett enkelt inlägg

2012-09-14 / 22:42:05
Tunna strumpbyxor  -  shorts från Gina  -  mobilfodral från Åhléns  -  tröja från Mango  -  halsduk från Vila

i had a really bad day

2012-09-14 / 07:47:00
Lovade ju en liten resume av min onsdag och över huvud taget min vecka kanske jag kan berätta lite om. Det har varit väldigt mycket plugg att göra de senaste dagarna, därför har det varit lite tid till att blogga. Måndag och tisdag flöt på bra med en massa plugg inför kemiprovet som jag berätade om. Det skulle ske på onsdag morgon. Jag kommer till skolan helt vanlig tid och känner mig väldigt förberedd på prov. Men sen möter jag Jessica i hallen och hon säger "Asså de har redan börjat provet" här kommer stressfaktor nummer ett. Är jag sen nu?? Jag är säkert jättesen.... Men det var jag inte. De som redan var på plats fick börja skriva sin prov direkt. Detta hade jag missat totalt men jag klarade hela provet i tid och jag känner att det gick jättebra! 
 
Nu var jag inne i någon form av lyckorus men vad lyckas jag göra då.....?
JAg tappar min fina, fina, bästa telefon i massa vatten när jag är inne på toa innan lunch. I panik får jag upp den, plockar isär den och håller den under handtorken. PANIK; PANIK; PANIK. Jag lät den ligga på tork i skåpet hela dagen medan jag själv gick runt och tog mig igenom resten av dagen. Mådde bajs för att jag var ledsen pga att mobillen var trasig, jag var arg för att jag kunde vara så korkad och jag var lite nervös för att gå hem och berätta detta för mis padres. Men efter dansen berättade och allt gick bra. Alla kan ju göra misstag! Även om itt var väldigt korkat... Haaaah! Men nu ligger telefonen på tork så vi håller alla tummar och tår!! 
 
Sen igår skulle jag skriva en labrapport som ska in idag men dokumentet som ska gå att hitta på skolans hemsida med klassens gemensamma resultat går ej att få fram. Hemsidan går inte att öppna..... Men det fungerar inte för någon så vi hoppas nu på att kemiläraren kan maila det till oss och att vi kanske kan skicka in labraporterna lite senare än planerat. Fingers crossed!

godnatt

2012-09-12 / 20:31:00
Okej, jag ska inte gå och lägga mig än men jag har (förutom kemiprovet som gick bra) haft en riktig piss dag. Orkar inte blogga just nu. Men jag vill säga tack till alla fina människor som försökt muntra upp mig. Berättar mer imorgon.

redo att köra

2012-09-11 / 15:14:00
  • Tagit bort sminket - CHECK! 
  • Satt upp håret i en hög knut - CHECK! 
  • Pyjamasbyxorna på - CHECK! 
  • Ett stort glas O'boy - CHECK! 
Nu är jag redo för att plugga kemi tills hjärnan sprängs! Har kemiprov imorgon, första provet på gymnasiet och det känns faktiskt helt okej. 

11 september

2012-09-11 / 08:24:00
Idag var det 11 år sedan. Klarade knappt av att se klippet då det dessutom är en låt som ligger mig väldigt nära hjärtat.

godmorgon måndag

2012-09-10 / 07:45:00
Och god morgon på er! Helgen har varit superlyckad och jätterolig. I fredags efter skolan följde jag med Johanna hem och som ni vet fixade vi upp våra bloggar tillsammans. Det blev en liten fotorunda och jag förfrös mina fingrar. Men allt blev jättelyckat and I am happy! Ska be Johanna om ett USB eller en CD så kan jag visa er mer awesome bilder. Sen på lördag morgon hämtade mamsen, papsen och Ellie mig hemma hos Johanna och vi åkte direkt mot Herrängen och Hallstavik där det skulle bli kräftskiva på kvällen. Jättekul! Vi var på kompisars landställe och det var många av de andra vi inte träffat på jättelänge. Sen igår spenderade jag större delen av eftermiddagen med att plugga till första provet på gymnasiet, kemi.... Men det går bra, ska plugga massa idag innan träningen också och sen läsa igenom allt imorgon igen.
 
Men nu vaknar jag upp till en måndag, och för ovanlighetens skull är jag påklädd och klar en halvtimma innan jag behöver åka. Amazing indeed! Så vid 8.20 börjar vi dagen med 2 timmar kemi och jag är nästan lite redo!

kandeeshop.se

2012-09-09 / 18:23:24





Alla saker från www.kandeeshop.se
 
Har kommit över en hemsida med massa fina linnen och toppar. Det är en svensk designer från Västerås. Ung tjej. Tycker verkligen om sakerna, väldigt basic men fina. Inte särskilt dyra heller. 

tänker, tänker, tänker

2012-09-09 / 16:41:32


Nikon D3100 - 3890 kr                                                     Canon 1100D - 3790 kr
 
Ja vill, jag vill och jag vill ännu mer. Men att bestämma sig för vilket startkitt och bestämma sig för om jag verkligen kan och vill lägga de pengarna det är SVÅRT! Jag har börjat intressera mig mer och mer för foto, mycket för att jag har en så fotointresserad vän (hennes blogg kan ni hitta HÄR) som påverkat mig lite men också för att jag tycer att det är häftigthur man kan fånga världen på bild. Jag vill verkligen lära mig mer och allt som kan vara viktigt att veta. Jag vill kunna spara egna minnen och kunna dela med mig av vackra foton. Jag vill kunna fånga hela London på bild under höstlovet. Så nu sitter jag här och tänker...

fotorunda

2012-09-07 / 23:38:00







Jag vill verkligen ha en systemkamera! Idag begav jag och Johanna oss ut i skogen på en liten fotorunda. Vi har fixat bilder till designen och dessutom en massa andra fina bilder. Johanna har också introducerat Photoshop för mig och jag har extrema ha-begär! Men som jag sagt miljarder gånger - spara till kamera först, så kan jag tänka redigering senare. Vi har dessutom bakat chokladkaka och fixat med Johannas bloggdesign. En riktigt mysig dag helt enkelt! Besök Johannas blogg HÄRHon har precis kommit igång igen - kul!

jag har visst en dejt

2012-09-06 / 21:55:48
Imorgon drar jag hem till bästa polaren ("rökarkompisen") Johanna på blogg och mysdejt. Johanna har bästa kameran så det ska fotas en ny header till moi och även ny profilbild. Dessutom ska vi fräscha upp Johannas kunskaper i bloggdesign, för hon är grym egentligen! Och så ska hon lära mig (mest hjälpa mig) med lite redigering i photoshop. Sen behöver vi nog båda en riktig myskväll!

nu är det höst

2012-09-06 / 19:49:08
Har ingen toppkamera men nu har jag i alla fall hittat ett staiv, gör allting mycket lättare. Som jag sagt många gånger tror jag, så håller jag på att spara till en kamera men jag är inte tip top på att spara pengar men det går frammåt. Såhär såg jag ut idag - nu när hösten kommit på riktigt. Hade till och med på mig vantar när jag cyklade till skolan imorse. Det var bara 8 grader!!

nyfunnen kärlek

2012-09-05 / 20:32:40

DinSko - 499kr

det är trevligt när man är glad över att gå till skolan

2012-09-04 / 17:16:00
Har märkt på mig själv att jag faktiskt tycker att det ska bli kul att gå till skolan på mornarna. Jag har hittat nya kompisar så jag har alltid någon att va med. Jag blir alltid mött av ett leende eller en kram. Alla i klassen är jättesnälla och gulliga. Idag åkta jag till centrum med de tjejerna jag börjat umgås med. Jättekul att börja göra saker på fritiden också. Det var bara positivt att börja en ny skola - nya vänner, förändringar och en ny start. Dessutom går många av mina andra kompisar på samma skola, så vi ses ofta i alla fall. Jag är bara mitt inne i ett stort lyckorus!!! 

foton förgyller alla dagar

2012-09-03 / 19:26:14

Nu har jag allt piffat upp lite på rummet. Har skrivit ut lite förstoringar som jag har satt upp på ena sidan av min  bokhylla. Dessutom har jag hittat en massa gamla bilder från när jag var mindre seom jag satt upp i ramar. De hjälpte pappa mig sedan att spika upp lika huller om buller på sidan av min garderob. Detta innebär att mitt skrivbord är inramat av massa fina bilder och minnen. Man blir lite lycklig varje gång man sätter sig, trotts att det oft är pga av plugg jag sitter där. Bara ett litet tips från mig - piffa till rummet. Hitta foton och minnen som får dig att må jättebra!

ny favorit

2012-09-03 / 16:58:55

lite höstshopping

2012-09-02 / 14:21:00

Har haft en jättemysig helg med min gamla rökarkompis Johanna. Nej - inte riktigt sant. Men det var i alla fall vad våra kompisar kallade oss för varken jag eller Johanna kunde prarta, så hesa var vi pga våra förkylningar. Igår så åkte jag, Johanna och Ellie in till stan vid ett och hade oss en shoppingdag med fancy fika på Mc Donalds. Mums säger jag bara om deras äppelpaj och milkshake. Vi gick på bio också och såg nya Disneyfilmen Brave. Säger bara - SE DEN!
Jag kom i alla fall hem med en ny blivande favvis - en mörkgrön koft från Monki. Älskar den redan, perfekt för höstmys och mer mys. Bonus på det var ju att den var snygg också. Dessutom köpte ja en enkel grå T-shirt, också från monki. Men jakten på de perfekte kängorna får fortsätta. Inte hittat mina skor ännu...