skåneresa och kusinträff

2013-02-27 / 19:59:45
I lördags åkte mamma, jag och Ellinor ner till Skåneland. För mig och Ellie är det andra gången bara i februari, vilket är helt underbart. Vi bodde hemma hos mormor och har spelat kort, myst och ätit massa god mat. I måndags mötte vi upp med världens allra bästa kusin Christina (hennes blogg HÄR) på Espresso House och tog oss en riktig lyxfrukost. Sen stod shopping på shemat men då det var så kallt så tog vi bussen till ett köpcentrum i närheten. Kan lägga upp bilder på det jag köpte imorn. 
 
Sist men inte minst blev det sushi till lunch. Vi tog bussen tillbaka in till Lund och åt. Riktigt underbar dag och några riktigt underbara dagar måste jag säga! 

nämen tjenare

2013-02-24 / 10:30:31
Nu är man här i Skåne igen. Denna gången med min mamma och Ellie. Det blir fyra mysiga dagar hos mormor med kortspel, Oscarsgala och god mat och mys. På måndag ska jag och Ellie in till Lund och träffa vår fina kusin Christina för lite shopping och sushi-lunch. Mysigt värre. Christina har också en blogg, kolla in den HÄR!

sportlov

2013-02-22 / 15:43:54
Ledig hela dagen då lärarna på skolan rättar prov - helt okej! Men vad gör Jenny då? Jo, hon bakar. Jag känner att en förkylning nog kommer krypande så jag var hemma och latade mig idag och bakade mini-cupcakes. Dessutom provade jag på min ros-muffinplåt. Det fungerade superbra! Fyllde den med nutella och så fick min finaste syster den när hon kom hem från skolan. Så nu har jag chai-cupcakes så det räcker och blir över, underbart med sportlov!

frukost på en ledig dag

2013-02-20 / 10:09:00
Skulle bara ha haft engelska men gissa vad? Min lärare ställd in lektionen så då har man en ledig onsdag! Unnar mig att sova länge (fast jag vaknade halv tio...) och så ska jag ha en seg och lat morgon. Till frukost lagade jag mig själv lite havregrynsgröt med hallon. 
 
Like this; 
1dl havregryn                               1dl vatten
1dl mjölk                                     frusna hallon 
 
Häll 1dl havregryn, mjölk och vatten i en skål och rör om. Strö över hallonen och kör skålen i mikron på 650W i dryga 3 min. Ha ett lock på eller vad man kallar det, den där plastsaken i mikron... Det kan skvätta lite! Ät med mjölk, mer frusna hallon och lite hallonsylt. Mums! 

titta vad som fungerar igen!

2013-02-19 / 07:00:18
Besöksstatistiken är TILLBAKA! Nu är jag lycklig. Sen blogg.se sjorde om sin sida så har jag bara haft en helt blank statistiksida. Gått rund här hemma helt ovetande om mina läsares excistens... Det känns bra att veta att ni finns där. Nu ska jag bli den bästa bloggaren någonsin, det lovar jag! 

Tutankhamun - graven och skatterna

2013-02-18 / 17:31:00
 

förhandsvisning

2013-02-18 / 11:06:22
Här kommer en liten video från museet. Kommer lägga upp en massa bilder från utställningen ikväll men jag tänkte ni kanske villa ha ett hum om vad det handlade om. Tutankhamuns kungagrav är den första Egyptiska grav man har hittat helt oberörd av gravplundrare, och skatten är helt otrolig. Alla orginalföremålen finn spå Egyptiska museet i Kairo men det har gjorts exakta kopior som nu skeppas runt världen. 

a trip to skåneland

2013-02-18 / 10:07:14
Lite smygstart på bilderna från helgen. Jag, Johanna och Ellinor åkte ner i fredags, vid fem, och sen bodde vi hos min och Ellies fina mormor fram till Söndag. På Lördagen var jag och Johanna på museeum som ni kommer att få se MASSOR av bilder ifrån. Det har varit ett helt underbart slut på veckan (på en inte lika underbar vecka) och vi har haft det jättekul. Kortspel, god mat och massor av skratt. 

ibland går det inte så bra

2013-02-14 / 21:23:05
Märkte precis att jag har ett annat inlägg med denna rubriken, fast jag kommer inte ihåg vad jag skrev om. Det är bra Jenny. Har inte skrivit den här veckan heller, men jag har känt mig jättestressad med en massa skolgrejer. Redovisningar och kursprov. Har pluggat något så galet till mitt kursprov i matte, hade provet i tisdags. Där slog nog prestationsångest och stress emot mig (eller vad man ska kalla det). Vet inte vad som hände. Jag hade chans på ett A i kursen, och skrev jag inte A på kursprovet hade jag fortfarande ett B. Men jag skrev inte ens klart provet. Tror jag svarade på hälften av frågorna och dessa har fått halvdana svar. Men som sagt, vet inte vad som hände... Risken att jag nu sänker mig i kursen finns, och det hade jag väl kunnat acceptera om jag inte visste att jag kan så himla mycket bättre. 
 
Känns så himla surt att jag inte ska kunna få det betyg jag förmodligen egentligen kan få, på grund av en extremt stressig period och en extremt dålig dag, Jag är så bra på timing, hjärnan väljer att lägga av just på kursprovet i hela matte 1C kursen.... Önskar av hela mitt hjärta att jag bara kunde få göra provet igen, men det går inte. 
 
Bra Jenny, bra! Fast trotts att follk tycker jag är lite dum i huvudet och töntig som inte bara kan släppa det hela, så börjar jag acceptera att det inte finns något jag kan göra. Alla har dåliga dagar och det kan inte gå bra jämt. Sen valde jag kanske bara fel dag. 
 
Nu ska jag i alla fall ha en underbar myshelg i Skåne. Jag, min kompis Johanna och syrran åker ner till mormor över helgen. God mat, kortspel, museebesök och massa mys är att vänta. Längtar massor! Sen tycker jag det är så mysigt att åka tåg också, bara resan dit ska bli massa kul!
Kram!

de allra första semlorna

2013-02-10 / 21:14:00
Idag har jag och mamma bakat semlor inför tisdag och semeldagen på tisdag. Första smakprovet fick man så klart idag. Det är klart att man inte kan vänta när man bakat så fint. Helt underbart goda blev de i alla fall! 

födelsedagsfirande på jensens

2013-02-10 / 16:37:29
Jag fyllde ju år i fredags (yaaaaay!) så igår var jag inne i stan och firade med massa fina tjejkompisar. Det blev middag på Jensens Böffhus på Vasagatan och jag kan enkelt säga att vi hade det riktigt kul! Massor med god mat och skratt. Själv åt jag en Klassisk Bearnaise Biff med potatisgratäng (fick pommes på köpet då det gjorde fel, hurra!) Tog också en "ta-själv-sallad" som jag kunde ta till förätt och till maten sen. Och självklart när man är på Jensens så tar man "ta-själv-glass" till efterrätt. Detta är nästan obligatoriskt. Man får då för 59 kr ta hur mycket mjukglass man vill med vilka tillbehör man vill. Det är bara att gå och ta mer när man har ätit klart. 
 
Mysigt värre måste jag säga - med en blandar skara av vänner. Folk jag kände sedan innan och tjejer jag träffat på Rudbeck. Allt är så underbart! Fina presenter fick jag också. 

idag är det ingen vanlig dag

2013-02-08 / 21:00:12
Nej idag är det ingen vanlig dag, utan min födelsedag! Så himla härligt. Sång, bullar och packet på morgonen. Godis och massor av grattis i skolan och sen gud mat, spel och mys på kvällen med mamma och pappa. Nu ska de dock se På Spåret. Lite delaktig kanske jag är men jag ska nog pyssla med lite annat. Imorn blir det middag med massor av fina tjejer. 

lite lyxig söndagsfrukost

2013-02-03 / 12:33:59
Efter film och spelkväll hos kompisar sov hela familjen över och till frukost blev det amerikanska pannkakor. Med perfekta mängden sirap och med bär så är det nog det godaste som finns i hela världen. Efter choklad det vill säga. Helt underbart avslut på en mysig kväll oh en superstart på dagen. 

back on track

2013-02-01 / 08:39:31
Nu är jag här igen. Känt mig lite stressad denna veckan med nationella prov, läxor och stor inlämning i Samhällskunskapen. Men nu känner jag mig klar! Trodde jag aldrig igårkväll kan jag säga. Dessutom får vi SAM lektionen idag på oss också. Sen i eftermiddag blir det bio med Jossan och Ellie Pelli. Vi ska till Kista och se den nya svenska filmen Ego. 
 
Älskar biomys!