snart 17 år tillsammans

2013-01-27 / 19:12:00
 

the making of a chai-latte

2013-01-27 / 13:26:00
Efter att ha plockat och fixat lite fick jag sätta mig ner och äntligen skriva klart min artikel till engelskan. Så nu är jag klar med den! Vad väntar då? Jo matte... Kursprovet är om två veckor ungefär så jag börjar läsa lite smått. Kände i vilket fall att jag förtjänade lite lyx, så jag gjorde mig en "liten" kopp chai-latte. 
 
Du behöver;
Chai-te
Honung i massor
Kanel, kardemumma och sen malen nejlika om du hittar (inget måste)
Skummad och värmd mjölk
TOPPING :D 
 
Börja med att koka upp vatten och fyll koppen till hälften ungefär. Låt ditt chai-te dra länge. Denna delen är frivälligt då teet i sig är ganska kryddigt men jag brukar blanda honung och kryddor i en äggkopp eller något. Värm och skumma mjölken och ta ur tesilen. Blanda ner kryddblandningen och ha i mer honung. Snåla inte! Men ha i efter egen smag. Häll sist på mjölken och njut! 

varm choklad och sushi

2013-01-25 / 22:44:01
Fina Ebba fick idén att vi skulle gå på bio idag så jag Johanna och Ebba bestämde oss för att gå och se Les Miserablés. Jag slutade redan 13.40 och åkte då i förväg in till stan för att vandra runt på Urban Outfitters och för att köpa en klänning jag tittat på jättelänge. Klockan tre slutade Ebba och kom och gav mig sällskap så vi gick och käkade sushi. Johanna slutade tyvärr sent så eftersom filmen började 17.15 blev det väldigt tight för henne att hinna äta. Jag och Johanna stannade då i stan efter filmen så Johanna också fick sushi, bredvid satt jag med min varma choklad. Ebbis var tvungen att åka hem. 
 
Filmen var super. I och med att nästan all dialog var i sång gjorde det hela jättemäktigt. Dessutom är inga låtar playback eller vad man ska kalla det. Alla skådisar sjunger i varje enskild scen. Ska inte säga mer om filmen än att det verkligen är sevärd! 
 

bra start på dagen

2013-01-21 / 10:54:14
Sovmorgon till 12.40 idag som varje måndag. Helt okej lyxigt måste jag säga. Har försökt att skriva på en engelskauppgift och kommit en bit på vägen men det går trögt. Ska skriva en artikel om en person som gjort skillnad så jag skriver om J.K Rowling. Väldigt roligt uppgift måste jag säga, men som sagt det flyter inte på idag. 
 
Tänkte tipsa om frukost. Utan frukost överlever int jag en hel dag i skolan. Jag begriper inte hur folk orkar ens ta sig till skolan utan att ha ätat något. För tillfället är jag helt såld på yoghurten Yoggi Skogsbär men den med kanel, äpple och vanilj är också en klar favorit. För att orka ännu mer bombar jag min annars ganska vanliga skål med Albran flingor med banan, russin och kanske lite müsli. Mums! Idag åt jag typ flingor ur en soppskål! Men eftersom jag inte äter i skolan på dessa sena mornar så måste man allt ta sig en macka eller två också! Jag äääälskar frukost. 

Vet för stunden verkligen inte alls vad jag ska blogga om

2013-01-18 / 15:24:23
Kommit hem från skolan, det är fredag, fick bra betyg på en uppgift, levet leker. Ska ha en riktig myskväll med familjen idag. Lövbiff och krocketter till middag och alla är hemma. Bara superbra allting! 

ledig dag

2013-01-17 / 10:48:08
Helt ledig idag då en del av skolan har svenska-nationella men inte jag. De som inte har provet har denna vackra dag ledig så jag bestämde mig för att baka. Det var quite a challenge att baka en scone av ett recept för 6 stycken. Men det satte mina mattekunskaper på prov (miniräknare). Men det blev asbra och jag är mätt och glad. Nu ska jag bädda och fixa lite sen ska jag ta en prommis med min fina tax. Så duktig är jag. Vet dessutom att jag måste plugga lite, men jag kan nog skuta upp det liiiite till bara. 

cupcakes

2013-01-12 / 19:00:53
Igår kom Johanna hem till moi efter att hon slutat, jag hade slutat tidigare, och vi bakade cupcakes. Redvelvet med cream cheese frosting och sen några med citron och kardemumma. De med Redvelvet blev awesome, så himla goda! Sen vid sex kom Johannas familj och vi åt mumsig middag och spelade spel. Jag vann Rapparkalja, jag och Johanna var bättre än alla föräldrarna. Moahahahhaha! 

vintern kom tillbaka

2013-01-07 / 16:48:22
Vaknade till laret imorse och insåg att det var dags för skola. Men det var ganska okej då jag började 12.40. Vadå ganska okej, helt underbart that is! Seg, stor frukost med smoothie och allt. Hann till och med plugga lite inför samhällsprovet. Efter att jag klätt på mig insåg jag att gträden hade frost på sig! Det börjar bli kallt igen. Jag var inte riktigt redo att släppa vintern redan i december så lycka! Var tvungen att gå ut. 
 
Ursäkta för detta första lite kanske konstiga försök till en fotoshoot. Bara jag dessutom, ingen kompis att skratta tills man dör med. Halt var det också, haha. Men några bilder blir det. Och många mer kommer det bli. 

gamla stan

2013-01-07 / 09:52:00
Min finaste, finaste Johanna bjöd med mig på sin julklapp! Hon fick av sin farmor två biljetter till musikalen/teatern Jesus Krist Supertar och jag fick följa med! Det började klockan tre så innan dess åkte vi in till stan. Tanken var att besöka en bokaffär som heter The English Bookshop. Bara namnet ger mig rysningar av välbehag. Jag längtade massor och hade kollat att det var öppet på söndagar. Väl framme får vi reda på (jag hade mina onda annigar) att det är trettondagsafton eller dag eller så. Stängt var det i alla fall.... Lite ledsna och besvikna vandrade vi dok vidare, åt mysigaste lunchen på ett café i en gammal 1600-tals källare och fotade massvis. Älskar min nya kamera. 
 
Musikalen sen var jättebra. Det var väldigt mäkting att det inte pratade något, allt de sa sjäng de. Ola Salo spelade huvudrollen så de sjöng inte dåligt heller! Riktigt coolt att se! Hemsk men bra föreställning. 

SAS waterfront

2013-01-05 / 12:17:45
Fick världens mysigaste och lyxigaste julklapp av mamma och pappa. Som avslut på jullovet åkte vi in till stan och bodde en natt på SAS Waterfront hotell. Jag och Ellie fick ett eget rum och såg på film halva natten. Jag hade stor lust att själa med mg ett par hotellkuddar också men nej... Sen har de världens mest underbara frukostbuffé. Bacon, stekta tomater och champinjoner. Yoghurt med müsli och hasselnötter, te, macka med marmelad, croissanter, minimuffins och minnikanelbullar. Och detta var bara vad jag åt. Hahah! Jag och mat - lycka på hög nivå. 
 
På kvällen gick vi och såg Berättelsen om Pi, en helt otrolig film. Snälla se den, den var helt underbar och gripande. Kan inte ens börja beskriva alla känslor. Efter filmen en gick vi och åt kinesiskt innan vi tog oss till hotellet. Ett väldigt lyckat dygn var det allt. 

En vacker kväll

2013-01-01 / 20:51:45