saker jag borde gjort under lovet

2013-10-31 / 12:10:00
 
1
Städat ur min garderob för den är kaos. Jag borde ha gett bort kläder jag aldrig använder eller kanske haft en klädbytardag med kompisar. 
 
2
Jag önskar jag hade läst fler böcker. Jag ger aldrig mig själv (eller har aldrig) tid eller ro att läsa mitt i vardagen. Nu under lovet har jag inte ens läst en bok. Jag vet inte var jag är på väg. Jag brukade kunna läsa fyra böcker på en lovvecka. Jag antar jag är för inne i Doctor Who. But that is not a bad thing! 
 
3
Haft en riktig höstfotografering. Men hösten blev "ful" så himla snabbt. Den vacka hösten med sina eldfärgade löv och soliga dagar passerade under tiden jag låg i soffan med halsfluss. Jag som äntligen har en riktigt bra och fin kamer. Men men, bättre lycka nästa år! 
 

Men lovet är inte över än! Jag lär nog inte bocka av dessa saker men massa annat kul ska jag hitta på. Idag ska jag träffa Alice Brallis för en fika innan vår träning sen bär det av hem till Johanna för mumsig mat. Jag sover dessutom över för att imorgon bege mig (med Johanna och Maria) på ett litet äventyr till IKEA. Sen på eftermiddagen ska familjen hämta upp fina kusinen Christina som stannar över helgen. Jag är så tacksam för alla fina kompisar jag har och så lycklig att jag äntligen ska få krama lite på min kusin vitamin. Jag älskar att ha lov, man hinner med så massa kul. 

sovande vovve

2013-10-30 / 20:24:00
 
Ville bara visa min otroligt underbara och sötnosiga vovve Urban. Han är med alldeles för lite på bloggen tycker jag. Så nu fick han ett helt eget inlägg. Vad skulle jag ha gjort dessa sju år utan dig min underbara tax? Du lser upp varje dag med ditt svansviftande. Dina pussar är bästa trösten när man är ledsen. Jag saknar dig när jag är borta och jag älskar att du sover vid min säng (på bilden i min säng hemma hos mormor) 

i min ensamhet

2013-10-30 / 13:10:45
 
Det är höstlov. Alla kompisar är sjuka, bortresta, har planer eller jobbar. Jag sitter ensam och pluggar, och lysnnar på Håkan Hellström (lite beroende efter filmen igår) för att bli lite mer peppad. Jag har biologikursprov så jag måste plugga men det är tråkigt som tusan. 

känn ingen sorg

2013-10-29 / 17:26:00
 
Kändes nästan lit busigt att gå på bio klockan 11.45 en tisdag, men det är på grund av sånna saker som man älskar höstlovet. Bara en vecka avslappning (och massa plugg) då man kan göra lite vad man vill (och plugga...) och träffa massa vänner. Idag var jag som sagt på bio, men inte ensam, nej nej. Jag hade med mig fina Lovisa och vi såg Håkan Hellströms Känn ingen sorg såhär tusen månader efter alla andra. Blev lite förvånad över att den fortfarande gick på bio. Men varken jag eller Lovisa hade sett den, och ville gärna göra det, så vi slog till! 
 
Jag tyckte att filmen var helt underbar. Jag som är en väldigt känslokall människa, eller jag har svårt att gråta till film (även om jag helst skulle vilja slita av mitt hår och skrika av sorg, så faller inga tårar) till och med jag grät. Det var som ett slag i magen vissa delar. Hemsk, underbar, varm, härlig, sorglig och väldigt väldigt bra var filmen. Masso av tummar upp. Jag kan även meddela att många Hellströmlåtar nu har tagit plats i min Spotifylista. 

halloween på Rudbeck

2013-10-27 / 19:38:22
 
I Fredags var alla fönster i Kafeterian iförtäckta och musiken dunkade, och man kunde stöta på de flästa sorters monster i korridorerna. Jo, för det var halloween på Rudbeck och trotts att jag bara skulle ha tre lektioner och sluta redan 11.30 (vilket i och för sig var ganska awesome) så slog jag på stort och klädde ut mig. Och vad passar mig bättre än att få ta ut min nördighet lite. Som det sanna Harry Potter-fan jag är klädde jag ut mig till kära Luna Lovegood, jag fick till och med låna min kompis Ravenclawhalsduk. 
 
Jag blev extremt nöjd varje gång någon gick förbi och man hörde "Såf du det var Luna! Hon var utklädd till Luna i Harry Potter!" Så all in all var jag extremt nöjd. Johanna Panna var Dead Red Ridinghood och Ebba var en läskig version av sig själv kan man väl säga! 

i skåneland

2013-10-26 / 11:33:32
Efter en skoldag spenderad utklädd till Luna Lovegood bar det av ner mot Skåneland. Jag spenderar helgen här hemma hos min fina mormor, bara lata mig och mysa. En riktigt bra start på höstlovet måste jag säga. De ska bli riktigt skönt att tänka på annat än skola och plugg i några dagar. Men sen måste jag plugga lite, massa prov väntar när jag kommer tillbaka till kära Rudbeck... 

tuffa beslut

2013-10-23 / 14:55:33
 
Jag har beslutsångest. Alla mina hörlurar har pajjat, ena luren har gått sönder så nu ska jag unna mig och köpa ett par nya. Men jag kan inte bestämma mig för vilken av ovanstående färger. Det lutar mest mot de rosa eller de lila men jag vet inte. Hjälp?
 

halsfluss och sega dagar

2013-10-22 / 13:35:48
Ja, då har man inte bloggat på fem dagar igen då. Jag är världens sämsta bloggare. Nejdå! Den här gången är det faktiskt acceptabelt. I fredags vaknade jag med feber. Lördag måde jag rent ut sagt bajs. Det gjorde ont i halsen bara av att prata och jag hade 40 graders feber. Jag och pappa begav oss till sjukhuset och efter att de petat lite i min hals kunde de konstatera att jag hade halsfluss. Jag fick med mig penecillin hem och har spenderat större delen av min tid med att titta på Doctor Who. Precis som jag gjorde i fredags. 
 
Men jag har pluggat en hel del också. I alla fall idag och igår. Sett till att jobba med de sista två uppgifterna innan höstlovet (som börjar på fredag!!!!!!!!!!!!!!!!!) men jag är snart klar. Imorn ska jag nog rulla till plugget i alla fall. Jag smittar inte längre, jag har inte feber och jag mår, bortsett från att jag är trött, ganska bra! 

bästa medicinen

2013-10-18 / 20:18:49
 
Vaknade imorse med massor med feber. Inte roligt. Jag har ont i kroppen och fryser hela tiden (förutom precis när man tagit Ipren, då svettas jag som en gris) Men jag har sett 8 avsnitt Doctor Who och det var ganska mysigt. Problemet med att vara sjuk är att man känner sig konstant eländig. 
 
Men där ligger jag, och tittar på fjärde säsongen av älskade Doctor Who men så plötsligt ringer det på dörren. Men vem kan det vara? Jo Ebba Blebba. Denna söta lilla filur hade vandrat och handlat glass till mig. Vilken människa gör så? Bara knackar på dörren med Ben&Jerry. Helt underbar är du Ebba, bara så du vet!
 

nytt halsband

2013-10-16 / 21:07:58
 
Jag har alltid varit extremt dålig på att använda smycken. Men igår slutade jag halv tolv så jag och Ellie tog oss in till stan och jag kom hem med ett och annat. Bland annat detta fina halsband från Monki. Jag känner typ "för mycket" när jag har smycken. Jag klarar inte av nagellack heller. Så om jag någonsin ska ha smycken ska de vara små och söta. Så nu är jag lycklig. 
 

en riktigt tröttisdag

2013-10-14 / 21:06:33
Bara jag som varit sömnig hela dagen. Jag menar då inte bara trött och seg utan jag har varit beredd att lägga mig ner på golvet, rakt upp och ner, och sova en stund i korridoren. Blä, blä. Men nu är jag i stort sett klar med allt viktigt som har med skolanatt göra, i alla fall fram tills höstlovet. Veckan efter lovet har jag tre prov, men det kan jag tänka på sen. Eller vad tycker ni? 
 
Just nu sitter jag och dricker en kopp te och sen ska jag nog ta och gå och lägga mig, försöka läsa lite i min bok. Jag har läst samma bokk i över fyra veckor, detta är inte likt mig. Men skolan tar över. Jag är så trött på kvällarna att jag i stort sett somnar sekunden jag lägger huvudet på kudden. Men snart är det höstlov, och det innebär LÄSNING! Detta blev ett ganska random (eller borde man säga slumpmässigt) inlägg, men jag skyller på sömnbrist. 

leka med elden

2013-10-13 / 20:29:56
 
Jag fick det lite långtråkigt så jag plockade upp kameran. Det är inte roligt att blogga utan bilder. Men vad ska man fota då? Jo ljusen i öppna spisen (och jag vi har ljus i öppna spisen). Så jag ställde in riktigt lång slutartid på kameran och antog mig utmaningen att fånga några hjärtan på bild. Jag lyckades ganska så bra!

vi är bäst!

2013-10-12 / 21:57:22
 
Efter en dag i volleybollhallen, spela, titta, funktionera och andas volleyboll, mötte jag upp med Johanna, Maria och Ellie Pellie Plutt för att gå på bio. Vi åt middag innan också, för utan mat överlever man inte. Men som sagt, sen blev det bio. Vi såg den nya svenska filmen Vi är bäst! och den va verkligen oslagbart bäst. Helt underbar och jag ville verkligen in och se den igen så fort vi lämnat salongen. Man blev bara glad helt enkelt. 
 

5 tips för att ta sig igenom ett jobbigt prov

2013-10-09 / 20:47:09
Idag skrev jag ett tre timmar långt fysikprov och jag hatar fysik. Min kära far tycker om att påpeka att jag bara intalar mig själv att jag hatar fysik och att det är så svårt, att jag bara överdriver, men nej. Jag kan ärligt säga att jag hatar fysik med hela mitt hjärta. Jag har en bra lärare, så det är inte det som är problemet. Men jag hatade fysik på högstadiet också. Jag tror det är för att jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt. 
 
1
Plugga bara på de saker som läraren har gått igenom. Lägg inte fokus på massa jobbig onödig fakta. Skriver din lärare provet själv är det genomgångarna som gäller.
 
2
Lös de uppgifter du är säker på först för de lär gå snabbast att göra. Ta sedan de uppgifter du tycker är svårare för du kan du lägga lite mer tid på dessa. 
 
3
 Håll lite koll på klockan. Finns det ingen klocka i klassrumet, fråga läraren lite då och då om hur mycket tid du har kvar. Det blir lättare att lägga upp tiden om man har lite koll. 
 
4
Lämna mobilen i skåpet. Man har ändå ingen användning för mobilen och jag stör mig väldigt mycket på när folks mobiler ringer hela tiden. Sen har jag lyckats glömma min mobil i klassrummet några gånger, det är inte heller så lyckat... 
 
5
Ta med mat! Håller hjärnan på att spinna iväg, ät! Är en uppgift riktigt svår, ät och tänk på något annat! Gick en uppgift riktigt bra, belöna dig själv lite och ät! Dessutom känns allting bättre 
 
Jag är alltid så stressad inför prov med jag brukar överleva om jag tänker på dessa saker. Speciellt matdelen gillar jag. Idag hade jag med mig en Gainomax och förra gången jag hade ett långt prov hade jag med mig lite choklad. Den där minimala stunden där du tar en klunk eller en tugga ger du digsjälv en kort stund att tänka på något annat och av-stressa hjärnan. Hoppas detta hjälper lite!

här flyttar jag in

2013-10-07 / 22:50:09
 
Jag har läskigt mycket att göra i skolan just nu. Ett prov, en labbrapport, en presentation och grupparbeter, en genteknikdebatt och nästa vecka börjar General Tests i Engelskan. Därför tänkte jag från och med nu kedja fast mig själv vid mitt skrivbord och stanna där tills jorden går under. Men först ska jag sova lite. Man behöver sömn.

jag har en söt syster

2013-10-06 / 16:28:47
 
Min söta syster tyckte att jag la upp för lite bilder på människor här på bloggen. Jag borde kanske börja dela med mig lite mer av mitt fina sällskap, och vi kan börja med den här söta lilla filuren. Hej Ellinor!

brunch

2013-10-06 / 14:55:48
 
Pannkakor, scones, nutella, jordnötssmör, jordgubbar och te. En helt okej brunch måste jag säga. Jag kan ockås säga att jag inte kommer vara hungrig igen på ett par timmar. Godaste maten jag ätit på länge. Så här får ni ett rikigt hett söndagstips - ät god mat och försök glömma att skolan börjar igen imorn. Det är i alla fall vad jag ska försöka göra. 

äventyr i Norrland

2013-10-06 / 13:35:42
 
Klockan 22.12 rullade tåget  iväg mot Bastuträsk och Norsjö. Tolv timmar ombord på ett nattåg, sen taxi från Bastuträsk till Norsjö, 965 km från Stockholm. Och det var i Norsjö säsongsstarten skulle gå av stapeln, årets första volleyboll match. Det slutatde tyvärr med förlust och jag kan väl inte säga jag spelade så bra.
 
Efter en match och sen kaos med en kollapsad lagkamrat med andningssvårigheter och en annan men låsning i ryggen och besök av ambulanspersonal, var vi nio ganska trötta Sollentuna-flickor som klev på tåget hem. Men det blev en mysig resa, trotts allt. Godis, kakor, film, skratt, volleyboll och trevligt sällskap. 
 

idag är ingen vanlig dag

2013-10-03 / 07:36:11
 
Nej ingen vanlig dag som sagt. Idag fyller denna filur, min pappa då, 50-år. En 50-års-dag är ganska stort tycker jag. Frukost på sängen, presenter och grattis har vi överöst honom denna morgon, och dagen har bara börjat. Jag tycker att alla kan ta och sjunga ett litet Ja må han leva för min fina paps. Det är han värd!!

jag längtar tillbaka

2013-10-01 / 22:47:00
 
Det uppstår lätt problem i hjärnan när man saknar sommar ungefär lika mycket som man längar till jullafton. Men just idag har jag helt och hållet slutat nynna jullåtar för mig själv och längtat ovanligt mycket tillbaka till den underbara veckan i somras med mina fina bjärnbröder, som by the way är världens bästa smeknamn. Jossan och Pellie Plutt, jag ville bara säga att ni är helt okej med awesome. 
 
Men förutom dessa två brudar hängde idag också Johanna och Maria med hem. Tanken var väl att plugga lite biologi inför provet imorn, det gick kanske sådär. Men jag känner mig redo tror jag. Men ibland måste man lägga plugget lite åt sidan och bara njuta av att man är omsluten av så många underbara filurer som verkligen lyser upp alla gråa vardagar.