vandring bland vackra hus

2015-05-31 / 17:54:11
Dag ett, underbart. Vi fick en guidad tur runt Krakow. Gamla stan, stadens äldsta synagoga och massa annat fint. 
 
 
Väl framme vi synagogan träffade vi en grupp ortodoxa judar.
 
 
Mycket vacker kyrkogård med stora stenar och gula blomor. 
 
 
På gravstenarna finns stenar och utrag ur Torah. 
 
 
Blev lite sugen på denna kameran, vill ha! 
 
 
Turen fortsatte ner mot bostadsområdet som användes i för att filma Schindlers List
 
 
Området användes för att spela in scenerna från ghettot
 
 
Idag är där restauranger och fik på de mysiga innergårdarna. 
 
 
Rundvandringen var inte över där, vi fortsatte snart bort mot slott och katedraler. 

värmdö och hemläxa

2015-05-31 / 15:55:59
Helg spenderades på land. Eller lördag till söndag i alla fall. Hela familjen Lindqvist satte sig i bilen i lördags förmiddag och körde ut till kompisars landställe. Där väntade fika, tända ljus och varmt te i majkylan. Senare under kvällen fick jag hemmalagad thai-mat och badkläderna fick jag inviga för iår. En otroligt mysig dag, kväll och morgon måste jag säga. Alltid lika kul med alla dessa gamla, fina vänner. Ingenting är jobbigt, alla känner alla, alla är underbara. 
 
Nu till hemläxan. Kollade igenom alla mina kamerabilder från Polen med syster min, och de var tydligen jättefina och borde delas med allmänheten. Därför ska jag nu försöka ägna några inlägg till bildbombande. Så gör er redo. 

Jag har börjat läsa en bok

2015-05-27 / 21:46:48
Ja, tänk det har jag. Det var så länge sen jag låg i sängen och läste för nöjes skull. Det var länge sedan jag bloggade också, men det hör inte till saken. Jag har pluggat, jag har läst böcker för skolans räkning och jag har stressat. Jag har också skrattat, gråtit och roat mig. Tid har jag kanske haft, men ork har jag saknat. 

Oavsett vad så har jag nu äntligen plockat fram läslusten igen, redo att ta mig an John Greens Will Grayson, Will Greyson. 

Vi tar Krakow med storm

2015-05-06 / 22:33:47
Vi har överlevt flygtur och landat i Krakow. Efter en timme inkvartering i världens bästa rum bar det av till stan. Jag och Johanna hade de mest värdelösa regnjackorna som var anpassade till duggregn, men när vattenfall strömmade ner från himlen blev alla kläder blöta. 


Blöta var vi, men inte ledsna för det. Liten kort rundtur skulle lära oss hitta, sen släpptes vi fria i ett köpcentrum. Ganska skönt att spendera tid inomhus och torka lite. 


Krakow är så vackert, och då har jag vara sett några få gator. Parkerna är många också, och jag är så taggad på fint väder och glass under träden. 


Det blev Georgisk mat till middag innan vi vandrade till en väl gömd spårvagnsstation. Resan hem blev ett äventyr i sig då vi hoppade av en station för tidigt och trodde vi hamnat vid världens ände och aldrig skulle hitta hem. 

Nästa spårvagn gick 4 minuter senare, så nu är vi alla vid liv på hotellet igen.