vill kalla det organiserat kaos

2016-03-28 / 22:01:00
Men egentligen är det bara kaos. Mitt rum alltså. Förberedelserna inför högskoleprovet är också lite kaos dock.
 
Vill, borde och försöker ibland plugga till högskoleprovet. Men det känns så svårt. Kommer inte riktigt någonstans. 
 
Tror att jag har svårt att greppa att högkoleprovet avgör om jag kommer plugga eller inte till hösten. Provet och utbildning känns så otroligt långt ifrån varandra. Och ta mitt ord för det, det är otroligt svårt att plugga till högkoleprovet. Det måste vara Sveriges konstiga provupplägg.
 

38 dagar till Köpenhamn

2016-03-27 / 18:00:51
Ville bara hälsa att jag har en resa till Köpenhamn bokad över Kristi Himmelsfärd. Jag är obeskriviligt taggad. Har länge behövt någonting att längta till, och se fram emot. Nu har jag både Danmarksresa och tågluff att räkna ner dagarna till! 

2,5 dagar vegan

2016-03-18 / 16:15:55
Hade en rejäl sovmorgon i onsdags, började först klockan 11 vilket innebar en lugn och skön morgon. Utöver det har jag nu också haft två dagar ledigt och då vi har match uppe i Luleå denna helgen så är jag ledig även lördag och söndag. Visst, jag förloran en hel del pengar, men det kan vara skönt att bara vara hemma lite. 
 
Och nu hoppar vi hastight vidare till ämnet mat. Sen ett par månader tillbaka är jag vegetarian. Jag har ätit väldigt mycket vegetariskt innan detta och ofta valt bort kött i skolan eller på restaurang eller likande. De senaste dagarna dock, har det av en slump egentligen blivit så att jag även hoppat över att äta övriga animaliska produkter. När jag laggat mat eller fixat frukost har mjölk, smör eller liknande bara inte känts som en naturlig ingrediens (förutom i mitt älskade te) 
 
Till lunch igår gjorde jag mig en fantastiskt otrolig macka (hade ätit en likadan kvällen innan till middag) bestående av rostbröd, avokado, röd pesto, paprika, gurka och massa spenat. Bästa jag ätit på länge! 
 
Idag när jag vaknade plockade jag fram de två bananer jag frusit in föregående kväll. Dessa mixade jag i matberedaren tillsammans med frusen mango, citron, lite mandelmjölk och spenat. Grön bananglass som smakade himmelskt. Toppade min glass med färska bananpengar, kokos, granola och självklart jordnötssmör. 
 
Som lite mellanmål åt jag två av mina nygjorda no-bake dadelbollar och sen till lunch blec det denna fantastiska sallad. Eller fantastisk och fantastisk... Det är spenat, kikärtor, majs, paprika, gurka och en halv avocado. På detta har jag en dressing jag gjorde av röd pesto, olja, balsamvinäger samt salt och peppar. Mums! 
 
Sen kom Ellie hem och åt mozzarella, och jag ville verkligen ha mozzarella. Jag är en riktig ostmänniska. Jag kommer kanske aldrig att bli vegan, men dessa 2,5 dagarna har jag haft mig en liten tankeställare. Jag är vegetarian i stort sett bara av miljöskäl. Jag tycker allmänheten är blind för det faktum att köttindustrin har förödande effekter på planeten. Men varför inte välja bort animaliska produkter när jag känner för det? Jag kommer äta ost när jag vill ha ost för att ost är bäst. Jag kommer alltid ha mjölk i mitt te för att svart te med mjölk och honoung är det bästa som finns. Men när det inte behövs, varför tillsätta dessa produkter i onödan?
 
Just a thought... 
 

tågluff 2016

2016-03-17 / 21:54:15
Det har varit mycket om och men, hit och dit. Ett tag övervägde jag att åka själv. Sen hittade jag resesällskap via internet, men den planen sket sig. Ett tag såg det till och med ut som om resan jag drömt om så otroligt länge inte skulle bli av alls. Tills nu! Jag har fixat sällskap - Alice och Emmi. Jag har fått fyra veckor semester godkänt så jag vet när jag ska åka. Jag har sparat pengar så jag har ekonomin fixad. Jag är redo. 
 
Idag träffades vi för att ha första reseplaneringen. Det blev tyvärr bara jag och Emmi, men vi har kommit så långt som till att ha fixat ihop en ungefärlig reserutt. Den kanske ändras med tiden, vem vet. Vi kanske inte ens hinner med allt. Men det känns i alla fall skönt att ha en ungefärlig plan. Okej, here goes. 
 
Köpenhamn
 
Amsterdam
 
Strasbourg
 
Berlin
 
Prag
 
Bled
 
Ljubljana
 
Venedig
 
Krk
 
Wien
 
Budapest
 
Krakow