ett riktigt kap

2013-08-27 / 20:54:00
 
Forgott to mention, men denna söta klänning hittade jag på en liten second hand butik i mitt område. Den är röd med små vita hästar på, vilket jag insåg inte syns så bra på bilden. Min syrra och hon som jobbade där övertalade mig att spendera lite pengar. 
 
"Vad ska jag ha en hästklänning till" var min ända tanke, men det blev ju ganska så bra. Me like a lot!
 

the book thief

2013-08-26 / 07:54:17
 
En av de bästa böcker jag någonsin läst ska bli film. Jag vill gråta bara jag såg trailern. Herre gud! Man kan räkna med mig på bio den 16 November! Nu längtar jag jättemycket!
 

surströmmingen som ingen åt

2013-08-25 / 14:44:27
 
 
 
Igår var det middag hemma hos finfina vänner men förrätten var inte fullt lika finfin. Vi hade bestämt oss för att prova på denna delikatess, mycket populär i Norrland tydligen. Till och med min kompis Ebba tycker det är gott! Men minst lika mycket människor (om inte fler) tycker det är en dum idé att öppna en burk surströmmingsfiléer. Och jag måste hålla med. Det luktade bajs och det smakade prutt. Förlåt alla surströmmingsätare - men det där gör jag inte om. 
 
Jag var i och för sig snabb med att smaka och ingen av oss kräktes, men alla åtta åt mandelpotatis och rödlök och gräddfil och försökte undvika de små fiskbitarna. Men jag kan säga att jag har smakat. Resterna grävde vi ner i en grop i skogen för att slippa stanken och sen åt vi Italienskt till middag. Mums! 

Ganska awesome

2013-08-24 / 00:25:47

Denna vecka har varit händelserik. Som inneboende hos Johanna har jag hunnit med massor av roligheter. Ibland är livet verkligen bara helt underbart!

Vi har
- ätit tacos och kycklingburgare med röd pesto
- ätit framför TVn
- sett på Broadchurch
- varit på Grönan och åkt Insane tusen gånger
- klarat första veckan i skolan

Och sen ikväll har vi varit och tittat på Magnus Uggla och sett fyrverkerier över vattnet för att fira att Grönan fyller 130 år. Efter en promenad tillbaka till centralen och en mjukglass på vägen är jag nu hemma i sängen, redo för ett avsnitt av Doctor Who.


vardag

2013-08-19 / 19:35:12
Japp, då har man överlevt första dagen i skolan och jag måste säga att jag hade det ganska så långtråkigt. Jag och Johanna skulle ha samma samhällskunskap på morgonen men vår lärare var inte där. Detta ledde till två timmar hål för min del och typ fyra timmar hål för Johanna. Lite schemautskrifter och liknande senare hade jag i alla fall biologi innan lunch. Men sen så....! Min matte efter lunchen var också inställd. Så jag har gjort så mycket vettiga saker idag, not! 
 
För tillfället är jag inneboende hos Johanna faktiskt. Jag och Ellie har flyttat in och stannar under veckan, en riktigt härlig start på skolan i alla fall. Vi kan gå dit och hem tillsammans och vi kan laga all god mat vi vill och myspysa ordentligt eftersom vi inte har så mycket plugg än, AWESOME!

drömmar om en annan stad

2013-08-16 / 18:09:43
 
Efter en liten första kick-off dag i skolan ska man på måndag tillbaka till den riktiga vardagen och pluggandet. Allt allvar är igång med schemat utskrivet, lås på skåpet och alla skolsaker inhandlade. Idag, vår första dag skolan fick vi lyssna oss igenom en liten motiviationsföreläsning. Jag spenderade halva föreläsningen med att längta ut till toaleten för min urinblåsa höll på att spricka! Jag tyckte personligen inte föreläsningen gav så mycket men en sak fick hon som höll i det mig att tänka på. Hon fick mig att inse hur lycklig jag är och hur mycket jag drömmer och fantiserar. 
 
Efter gymnasiet längtar jag vidare. Jag drömmer om alla de gamla husen, fina gatorna, bokaffärerna, de brittiska dialekterna, ALLT! Jag pratar om Skottland och Edinburgh! Jag och finaste Johanna siktar mot denna vackra stad efter gymnasiet. Vad ska jag plugga? Ingen aning! Hur ska vi bo? Ingen aning! Exakt när åker vi? Ingen aning? Har jag varit i Skottland innan? Nope! Men dit ska jag, oavsett vad! 

lyxfrukost

2013-08-12 / 12:48:37
 
Med en banan och två ägg kommer man långt. Igår när jag kom hem hade mamma förberätt hembakat bröd som vi bara slängde in i ugnen, jag kände mig väldigt välkommen hem, och idag bestämde jag mig för att göra bananpannkakor. två toppenfrukostar två dagar i rad! 
 
Gör såhär; 
Mosa en ganska stor banan i en skål  -  knäck i två ägg  -  rör ihop till en smet  -  stek pannkakorna i smör
Smeten räcker till två ganska så stora pannkakor och de är supergott ät äta tillsammans med lite turkisk yoghurt, bär och kokosflingor. 
 
Idag har jag mig en riktig latisdag, precis som igår, men jag avslutar den med att klippa mig och äta middag hemma hos finna Jossan. Vi han i stort sett bara hälsa på varandra uppe i fjällen, så fullt var vårt schema. Det ska bli massa med mysigt att få krama lite på henne! 
 

vi bara vandrar i fjällen

2013-08-11 / 15:54:49
 
Nu har jag åkt nattåg för första gången i mitt liv. En 14 timmar lång resa när man är lite krasslig är ingen toppenidé kanske. En bussresa på fyra timmar utan AC gjorde inte det hela lättare heller. Men jag tog mig hela vägen till Kittelfjäll, Lappland. Åka nattåg var dock inte det ända som var nytt för mig. Jag inveg också ett par vandringskängor, besteg en topp, naturklättrade, lagade mat på vedeldad spis, badade i en fjällbäck, hittade ett renhorn och såg till och med två renar. Sen har jag också käkat en massa blåbär, så jag har haft det gansak så bra om man säger så. 
 
Det har varit sommarens hårdaste träningspass men jag har överlevt vandringen upp för en slalombacke och jag gick 1,3 mil över fjället på tre timmar, allt för att hinna duscha innan jag skrev ett prov och avslutade halva min biologikurs. Resan hem var awesome. Vi satt ett gäng tjejor och lyssnade på musik i en tågkupé och sen sov jag som en stock. Klockan sju imorse landade jag hemma i stugan. Underbar kurs, störtsköna människor och minnen för livet! 

dimma i kohagen

2013-08-04 / 14:21:36
 
Två kväller fick vi sällskap av denna täta dimman. Det lite konstoga var att den bara lade sig över just kohagen, som ligger precis bredvid vårt hus. Men det var ett perfekt tillfälle för mig att öva lite med kameran. några av bilderna blev ganska bra måsta jag ändå säga. Jag kanske inte är något proffs, but me like! 

gammalt hus

2013-08-04 / 11:00:44
 
Något av det bästa med St Anna är den härliga båtturen till affären. För vem överlever utan mat??! Plus att man får glass av snälla Micke och pappa. Tidigare år har jag dock inte haft min egen kamera. Hur överlevde jag någonsin utan den? Så nu tor jag tillfället och fotade denna gamla röda byggnad. En riktigt söt liten bod som förmodligen stått där några år. Fin fin fin!
 

ganska underbart i skärgården

2013-08-03 / 22:25:07
 
Nästa år blir det tio-års-jubileum i huset i St Annas skärgård och varje år har vi det lika underbart. Vi fick tyvärr lite dåligt väder med de finaste dagarna kompenserade för allt. Jag har frusit, jag har svettats, badat, sovit, läst, byggt pussel, åkt båt, bastat, myst och lyckats få en riktigt härlig glasögonbränna. Vi har också brutit upp ett svanslagsmål. En riktigt händelserik vecka helt enkelt. 
 
Nu packar jag inför nästa vecka. På måndag drar jag med skolan till Kittelfjäll uppe i Norrland för att fjöllvandra och plugga lite bioligi. Awesome!