gårdagen

2014-03-31 / 19:10:08
 
Igår var det söndag, och dem 30 mars. Vad händer då+ Jo, Jossan den fina fina korvfiluren fyllde 18 år! Känns så extremt sjukt att vi är vuxna nu, eller nästan i alla fall. Hela vår familj blev igår bjudna på brunch hemma hos Jossan och hennes familj. Vi åt hemmabakade frallor, amerikanska pannkakor, nutella, bananchips, te, sylt, flingor, yoghurt och så vidare. Bara massor och åter massor av underbart god mat.
 
Det var så mysigt att få fira dig, söta Josefine, på din dag. Grattis igen! 

vinna SM-guld, det gör man inte varje dag

2014-03-29 / 10:20:59
 
Vid klockan tre i torsdags åkte vi med två minibussar från Rudbeck. Ett tjejlag och ett killag. Vi tog oss ner till Falkenberg för att spela skol-SM i volleyboll och vi åkte ner för att vinna. Vi brudar kom också hem med ett guld! Jag är obeskrivligt lycklig. Det var för det första en väldigt mysigt resa i en egen minibuss med bara alla oss tjejer (och Robban såklart, vi kunde inte köra själva) övernattning i mysig liten stuga, dunderfrulle, och två Donken-middagar. Jag har ingen röst kvar dock. Men vad gör det när man får skippa skolan en fredag OCH vinna? 

min dag som en lista

2014-03-24 / 17:45:47
Insåg precis att jag redan skrivit ett inlägg med den här rubriken. Men varför inte, vi kör samma sak igen. Jag gillar listor så mycket. Framför allt är det ett trevligt sätt att skriva inlägg på när man egentligen inte har någonting vettigt att skriva om. Here goes. 
  • Vaknade av att solen lyste mig rätt i ansiktet. Vårkänslor säger jag bara! 
  • Vanilyoghurt, flingor och russin till frulle
  • Prommenera till skolan
  • Matte, mer matte och svenska
  • Lunch
  • Kemi
  • Plugga kemi
  • NT-möte
Träningen idag är inställd. Jag borde ut och springa kanske, och njuta av det fina vädret och jobba på konditionen. Istället sitter jag med en kopp te, skriver uppsats. Det är ganska så bra det med! Nu ska jag dock övergå till att plugga kemi. Tråkigaste inlägget på länge. Men men! 

jag tror att sverige har beslutsångest

2014-03-19 / 17:51:11
Jag kan kanske inte tala om hela Sverige, men i alla fall Stockholms-vädret har lite beslutsångest. Förra veckan cyklade jag till skolan och hade mina solglasögon på mig flera gånger. Vi var ute på prommenad under lunchen och jag hade bytt till vårjacka. Men vad såg man när man titta ut genom fönstret i lördags? Jo, SNÖ! Det positiva då var dock att snön smälte bort snabbt som tusan och vi fick en i övrigt snöfri helg. 
 
Men idag, vad hände då? Jo, bär jag ska lämna skolan inser jag att det snöar igen, inte mycket men det snöade. Nu, på cirka två timmar har det hunnit komma säkert 10 cm snö och det bara öser ner. Det ska dessutom snöa hela natten. Hej mitt vinterland säger jag bara... Jag som just börjat längta till sommaren...

lunch lunch lunch

2014-03-18 / 07:20:07
 
Helgen har varit fartfylld med kalas hos Jossan, bowling och Ålandsresor. Dessutom har den varit extra lång då jag igår hade studiedag. Mycket underbart måste jag säga. Jag borde ha pluggat mycket mer än vad jag gjorde kan man ju säga. Men man måste njuta lite ibland också. Jag vaknade vid åtta och sorterade lite volleybollbilder från i söndags. Sen tog jag det massor av lugnt hela förmiddagen, försökte plugga lite matte. När jag blev hungrig åt jag än superlunch som var så super att ni får en bild på den. Havregrynsgröt och avokademacka och sen lite hallonsaft på det. Mums! 
 
På eftermiddagen åkte jag och spelade laserdome med Ebba och hennes biologigrupp. Vi köpte ett dagspass och spelade i ca tre timmar. Jag var ganska dödstrött när jag sen kom hem från träningen. Jag åkte nämnligen direkt från stan till volleybollen. Pusst! Men kul hade jag det verkligen!! 

jomala-fighters

2014-03-17 / 09:56:21
 
Vi klev i spya och var omgivna av handollsspelare med halvfulla påsar i högsta hugg, men vi klarade alla ditresan med magen i behåll. Vi tog oss till Åland och spelade den roligaste matchen på länge. Vi var bara sju spelare och då jag spelade libro fick alla kämpa på och spela hela tiden. Men vi tog hem det och fick fira vinsten med buffé och glass på hemresan. 
 
Dessa resor kan vara lite sega. Jomala är ett lag på Åland som spelar i våran serie. Detta innebär att vi minst en gång måste ta oss med 2.5 h båt till Åland, spela en mmatch som kar ca 1,5 h och sen ta oss hem igen. Men igår hade jag riktigt kul. Det var värt alla timmar vi spenderade på den där båten. Ni är grymma tjejer, och du också Lennart! 

sconesfrukost

2014-03-09 / 15:55:43
 
Idag har jag fått en riktig kick-start på våren. Jag och Jossan vaknade 7.30 (till skillnad från övriga tonåringar) och gick upp och bakade scones. Jag måste bara flika in att vi vaknade av oss själva halv åtta, alltså ingen klocka. Bara morgonpigga! 
 
Som sagt, dunderfrulle med scones, avokado, Philadelphiaost och mango. Lite nutella och te fick vi i oss också. Vad som dessutom gör dunderfrullen till en superawesomedunderfrulle är att vi åt den framför Mean Girls inrullade i våra täcken. Efter frukost blev det en härlig vårprommenad med Urban inan jag tog mig iväg till match. För att desutom avrunda en helt underbar förmiddag spelade jag bättre idag än vad jag har gjort på flera månader. 
 
Idag har varit en bra dag. Inte ens plugga spanska känns jobbigt längre!

två dagar i skolan avklarade

2014-03-04 / 18:44:51
Sportlovet är slut på riktigt nu. Gick i skolan mellan åtta och fyra igår, utan några hål, och idag skrev jag fysikprov hela eftermiddagen så jag var inte hemma fören halv sex. Det kallar jag en riktigt lång dag... Men det rullar på. Man blir nästan förvnad över hur lätt man vänjer sig igen vid vardag och tidiga mornar.