en första road trip

2014-08-31 / 00:16:00
I somras blev finaste Maria först bland kompisarna med att ta körkort. Jag var den som var först med att fylla 18 men jag är långt ifrån mitt kort. Men nu var det i alla fall dags för vår allra första road trip. Maria hämtade upp mig vid klockan sju och jag, Maria och Emma åkte för att plocka upp Johanna och Ida. 
 
 
Det var en tidig och dimmig morgon men med musik och glatt humör tog vi oss ner till Nyköping där vi stannade för att bunkra lite godis och kaffe för min del. 
 
 
När vi ändå hade stannat passade vi på att ta lite roliga bilder med självutlösaren. 
 
 
Såhär glada blev jag och Ida när vi kom fram till muséet
 
 
Här har vi en glad Johanna och en glad Maria i kön på väg in
 
 
Väl där inne blev i överösta med alla fina saker. Här är Halvblodsprinsens bok
 
 
Vi fick dessutom se många av karraktärernas skoluniformer
 
 
Även majoriteten av lärarnas kostymer fanns att se
 
 
Jag spenderade verkligen hela dagen innuti en liten lyckobubbla
 
 
Det fanns även en massa kostymer från de sista två filmerna, som denna klänning Luna hade
 
 
Och självklart fick man träffa Dobby 
 
 
Alla kostymer från balen såklart, inklusive min favorit av Rons kostymer
 
 
Älskar Hermiones klänning också
 
 
Muséet var helt otroligt, jag vill verkligen åka tillbaka. Eller se utställningen i London
 
 
Efter Norrköping hälsade vi på Marias släkt i köping
 
 
Sen fortsatte vi mot Strömsholms slott innan vi begav oss hemmåt
 
 
Det har verkligen varit en dag jag aldrig kommer att glömma. Nu ska jag bara fixa ett körkort jag också, då kan vi åka på road trips oftare. Då slipper stackars Maria köra hela vägen själv.
 

dålig uppdatering

2014-08-28 / 22:07:37
Jag vet att jag har dragit detta kortet många gånger på min blogg, men jag måste ytterligare en gång be om ursäkt för dålig uppdatering. Men jag har helt enkelt varit på andra tankar under denna veckan. Skola, träning, trötthet, NT och mer har tagit alla min energi. Kul har jag dock haft! 
 
Idag har jag invigt mitt nya gymkort på Friskis. Jag och Ebba var på spinnig vilket var ännu roligare än vad jag trott att det skulle vara. Jobbigt självklart, men kul. Nu ska jag verkligen utnyttja kortet jag köpt, jag älskar att gå på pass och så. Dessutom kommer vi att få gympass från volleybollen från och med nu. En bra investering helt enkelt. 

första veckan i skolan

2014-08-23 / 12:33:00
 
Lekte lite med Photoshop när jag fick tid över
 
 
Jag skrämde denna stackras fiskmås för att få den att flyga
 
I måndags var jag tillbaka på skolan igen efter 10 veckor lov. Konstigt nog känns det som om jag aldrig varit borta. Jag känner mig definitivt inte äldst på skolan i alla fall. Kan inte förstå att jag går sista året. Helt galet. Första veckan har varit lugn måste jag säga. Läser bara fyra kurser för tillfället - historia, geografi, spanska och foto. Vi har egentligen inte kommit igång i några ämnen ännu, bara i fotokursen. Det positiva där är att jag redan kan alla inställningar på kameran och jag vet hur man använder en systemkamera utan problem så första uppgiften var inte så ansträngande. 
 
Jag njuter i alla fall fullt ut av lugnet just nu. Snart nog kickar allvaret igång igen. 

senaste på rummet

2014-08-18 / 19:22:00
 
 Extremt inte bra kvalité på denna bilden men jag ville verkligen visa denna extremt underbara ljusslingan jag köpt. Den består av 10 klädnypor som lyser. Hittade den på Granit.  I helgen satt jag och skrev ut fina bilder och satte upp dessa på mitt rum. Jag är så nöjd! Det kunde inte ha blivit bättre. 

sommaren 2014

2014-08-15 / 22:31:51
Denna sommaren har varit så underbar, men har som vanligt känts alldeles för kort. Jag har gjort så mycket roligt. Här kommer en liten snabbrepris på min sommar. 
 
 
Jag har varit i England med Johanna för att hälsa på vår gamla värdfamilj.
 
Jag har tränat alldeles för lite
 
 
Fina kusinen Christina har varit på besök vilket alltid är lika mysigt och roligt. 
 
Jag har firat en ovanligt kylig midsommar på Öland med famlijen och kompisar. 
 
 
Jag har spenderat en otroligt sollig, rolig och underbar vecka på Samos i Grekland 
 
Jag har bränt mig och inte blivit det minsta brun. 
 
 
Jag, Ellie och Jossan spenderade vår traditionsenliga vecka på Värmdö
 
Vi hade en tjejvecka i Tylösand där Maria har landställe. 
 
 
Jag har blivit beroende av Game of Thrones, både böckerna och serien
 
Jag har jobbat
 
 
Johanna och jag har varit på äventyr ute på Fjäderholmarna
 
Jag har varit på kräftskiva trots att jag inte gillar kräftor
 
 
 Allt detta inklusive mycket mer såklart. Träffat kompisar har jag också gjort, och sovit en massa. Men på måndag börjar allvaret igen. Har ingen ångest längre i alla fall, ska erkänna att jag faktiskt tycker att det ska bli lite skönt med vardag. Gillar vardagar. Dessutom har jag saknat volleybollen en massor. 

allt mellan himmel och jord

2014-08-12 / 13:33:33
Jag spenderade en hel dag på Grönan med hörselgångsinflammation. Vi kan väl börja med att konstatera att det inte var den bästa idéen jag fått. Insane var speciellt plågsamt då det kändes som att mitt öra skulle sprängas varje gång jag snurrade runt. Morgonen efter tog jag mig till läkare och fick recept på örondroppar. Ett problem bara - dessa örondroppar råkar vara beställningsvara på typ ALLA apotek. Idag klockan två ska jag i alla fall förhoppningsvis få ut dem så att jag kan börja droga. 
 
Ska använda dem tre gånger om dagen i tio dagar. Jag har en känsla av att detta kan bli lite problematiskt i skolan. Ska jag lägga mig ner i korridoren då? Eller ska jag låsa in mig på en toalett? Då dropparna måste intas i liggande ställning kan kanske en toa bli lite trångt dock. Oj vilka problem jag har... I övrigt känns det inte så farligt med skolstart längre. Jag har börjat acceptera det faktum att sommarlovet är slut på måndag. Trotts lite ångest då det gäller framtid så känns det skönt att gå sista året nu. Kan knappt fatta att studenten är minde än ett år bort. 

en extra födelsedag i augusti

2014-08-10 / 23:47:00
 
I februari fyllde jag 18 år och en av presenterna var en dagstripp till Fjäderholmarna. Fina Johanna bjöd mig på resa dit, glass och mumsig rökt lax till lunch. Vi badade från klipporna, gick i mysiga affärer, fotade, pratade och myste till tusen. Det blev nästan som en andra födelsedag. 

hemma för att stanna

2014-08-02 / 21:56:52
 
Igår rullade jag in på Stockholms Central efter fyra underbara dagar i Tylösand. Fina Maria har nämligen ladställe där oh jag, Johanna och Ida begav oss ner till Halmstad. Ebba Blebba drog på sig sjukdom, men vi klarade oss ganska bra i alla fall. Ska pussa lite extra på henne nästa gång vi ses. Vi hade det verkligen så mysigt. Massa skratt, mat, dans, musik och skitsnack. För att bara ta första kvällen som exempel - efter handling och infyttning i huset begav vi oss på after beach. Efter denna live-musik bytte i om för att sedan gå ner och grilla på stranden. Vi satt ute och åt och pratade (pch dansade) till klockan ett innan vi vände hemmåt. Men inte tog kvällen slut där inte. Väl hemma myste vi till det på Marias uteplats och det slutade med att vi satt och pratade till klockan fyra. 
 
Denna resan är helt och hållet oförglömlig. Vi hann till och med ut och parta. Dessutom fick jag träffa och lära känna Ida, den levande legenden. Hon har nämligen spenderat ett år i USA och Johanna, Maria och Elin pratar om dig jämt och ständigt Ida. Vill bara att du ska veta att du var lika underbar som jag väntat mig.