fullt upp

2016-11-20 / 14:55:00
Det har hänt mycket den här veckan/helgen, och inte en bild har jag för att illustrera detta. Här kommer trots detta en liten summering av de senaste dagarna. 
 
Måndag: Efter jobbet åkte jag hem till Johanna. Vi åt qourngryta med ris till. Sen poppade vi popcorn och kokade te som vi njöt av framför premiären av historieätarna. Johanna bäddade en madrass åt mig på golvet och vi hade första riktiga övernattningen på 1000 år. 
 
Torsdag: Efter jobbet mötte jag upp med Johanna i centrum och efter ett misslyckat försök till att hitta vinterskor åt vi pizza istället. Sen blev det biodags där vi var helt ensama i den pyttelilla salongen där de visade Doctor Strange. Sevärd film, speciellt om en gillar Marvel och har en obotlig crush på Benedict Cumberbatch. 
 
Fredag: Jag var ledig från jobbet och spenderade dagen i Uppsala med Helen. Vi strosade i butiker, lagade lunch och drak kaffe. Frammåt kvällen drog vi oss till hennes nation där de körde After School och åt middag. Avslutade dagen med att dricka te i Helens enorma säng och titta på det bästa av Historieätarna. 
 
Lördag: Tog en lugn dag hemma och nostali-spelade The Sims. Mötte på kvällen upp Tove, Alice och Johanna för middag på FLFL. En falafel- och hummusrestaurang på Söder. Mätta och glada drog vi oss vidare till baren Bara Enkelt som låg på samma gata för öl och skitsnack. Tove var tvungen att åka hem lite tidigare, men iställen joinade Kindis sällskapet. 
 
Otroligt trevlig vecka med andra ord, och den är inte slut riktigt än. 

där palmerna bor

2016-11-15 / 20:33:00
Som jag nämnde tidigare var jag med finaste Johanna i Barcelona i slutet av september. Nu tänkte jag därför lista några saker som jag verkligen älskade med den spanska staden. 
 
 
Det fanns palmer överallt. Fick lämna det allt kyligare Sverige och fånga det sista av sommaren. 
 
Vi kunde äta tapas. Hela tiden. 
 
Sangria och Mojito var standard på alla dryckesmenyer. 
 
 
Havet låg runt hörnet och kvällsdopp var en självklarhet. 
 
Ville en dansa till klockan 6 på morgonen var det inget problem. Klubbarna höll öppet. 
 
 
Shoppingen var fantastisk. Så mycket fina second hand-butiker att strosa i. 
 
Sen hade jag ju även Johanna som personlig guide. Bättre kan en ju få leta länge efter. 
 

jobbar på det

2016-11-11 / 17:12:00
 
För lite drygt en månad sedan var jag nere i Barcelona för att hämta hem Johanna. Denna utlandsresa medföljde att jag plockade upp min älskade kamera för första gången på nästan ett halvår. Med nytagna bilder och en nyinköpt dator väcktes blogglusten. 
 
Nu har jag precis införskaffat senaste versionen av Photoshop Elements och jobbar på hela fotoredigerings-biten. Vill ytterst gärna bli bättre både foto- och redigeringsmässigt. Prio just nu är att lista ut hur jag på bästa sätt sparar ner mina färdiga projekt så att kvalitén blir som bäst på bloggen. Inte lätt ska jag säga, men skam den som ger sig. 
 
 

torsdag i snötäckt stockholm

2016-11-10 / 20:10:00
Idag var jag ledig från jobbet, och Emma började inte jobba förrän vid klockan fem. Varför inte passa på att umgås? Vi möttes upp på pendeltåget och det första vi gjorde var att besöka Kulturhusets informationsdisk och plocka upp Emmas kvarglömda mössa. 
 
 
Vi fortsatte sedan mot Södermalm där vi åt brunch på mitt nya favvo-hak Pom och Flora. Jag beställde blåbärssmoothie med chiapudding i botten. Det hela var toppat med blandade frön och nötsmör med saffran i. Godaste på länge. Till det drack jag ett stort antal koppar bryggkaffe. 
 
 
Efter att ha pratat av oss angående minnen, framtiden och livet vandrade vi mätta och belåtna ner mot slussen. På vägen fick vi njuta av solsken och vacker utsikt medan vi hoppade över de smutsiga vattenpölarna som sakta blev större i plusgraderna. 
 
 
Så småningom tog vi oss tillbaka in mot centrum och Drottninggatans butiker. Jag shoppade loss ordentligt, köpte så mycket som en hel mössa och en stickad tröja. Ytterst nöjd med alla inköp. Till sist var det dock dags för Emma att börja färden mot jobbet, och för mig bar det av hemmåt. 

Välkommen tillbaka Jenny

2016-11-10 / 19:40:52
Tack så mycket. Det värmer. Jag har saknat bloggen. Får väl hoppas att bloggen har saknat mig också. I skrivande stund vet jag att jag har åtminståne två trogna läsare som regelbundet påminner mig om att uppdatera oftare. Och detta är jag, som försöker uppdatera er på mitt liv. 
 
Det är inte så mycket som händer för tillfället. Jobbar heltid på ICA fortfarande. Har precis misslyckats med högskoleprovet och väntar med spänning på antagningsbesked från Lunds Universitet. Medan jag väntar har jag städat mitt rum och fyllt det med nya växter, planerar att rensa hela graderoben och försöker mig på att ta körkort. 
 
Enjoy.