hejdå

2012-06-29 / 08:04:20
Nu hörs vi nog inte på hela 10 dagar. Om jag har Wi-Fi och kanske tillgång till en dator kanske jag kan lägga upp lite bilder här på bloggen men annars får ni vänta. Kommer hem natten den 9 juli så vänta er inga inlägg fören på mogonen. Jag kommer vara dödstrött! Pappa åkte snabbt till jobbet men kommer hem och hämtar mig vid halv elva. Så vi ses om 10 dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

la rochelle here I come

2012-06-28 / 21:43:22

på god väg

2012-06-28 / 18:19:21

Har fixat en massa med menyn på sidan idag och har fått en hel del gjort. Hör lärt mig hur man bygger upp menyn själv, men jag har fortfarande en hel del att göra. Kan lova er att en ny header kommer fixas i Frankrike och jag ska fixa lite bilder man kan ha menyn också. Har hämtat jättemycket inspiration till designen hos på en blogg som heter Tinkerbella.blogg.se så den bloggen tycker jag ni kan kika in.

kort till mormor

2012-06-28 / 17:32:27


Har suttit en stund nu på eftermiddagen och förberett ett fint kort till mormors födelsedag. Hon fyller år först om någon vecka men eftersom jag är i Frankrike när hon är här, på hennes födelsedag, så fixade jag kortet idag. Kände för att bomba lite med rosa för att få igång sommarkänslan lite. Sen älskar jag den nya muffinsstämpeln jag fått låna. ÄLSKA!!

Trött

2012-06-28 / 13:08:28

Efter att ha gått ut med hunden och sen sprungit 4 km är jag riktigt trött. Försökte mig på att sola lite med en bra bok i handen när jag kom hem men nej, en kvart senare var solen borta. Nu har jag i alla fall tagit mig en lååång dusch och ätit lite lunch. Men som sagt, trött är jag, och jag ska ta och ha mig en riktig mysdag med läsning och True Blood.
 

Bara två dagar kvar nu

2012-06-27 / 21:12:00
Frankrike här kommer jag! Har nästan packat allt nu. Nummer ett på listan är nästan kameran. Sk ata en massa foton, det kan jag lova. Och ni ska få se alla när jag kommer hem sen. Jag har hört att La Rochelle är en jättefin stad så jag kan lova er en fin ny header också när jag kommer hem. Och jag ska äta såååå mycket god mat. Crepés måste jag äta, smaka riktiga franska crepés.
 
Just nu sitter jag och tittar på True Blood, lungt en av mina nya favoriter. Bye, bye!

Designen

2012-06-27 / 14:40:43
Som nu säkert märker fixar och donar jag lite med designen just nu, men det ska nog vara klart snart. Men bli inte förvånade om lite saker kan se konstigt ut. Kram!

Bara tre dagar kvar nu, åh vad jag längtar!

2012-06-26 / 21:38:34
Nu är det snart dags att packa. Eller rättare sagt ska jag börja imorgon. På fredag åker jag till La Rochelle i västra Frankrike. Det är min första gång i Frankrike så det ska bli jätteroligt och spännande. Jag ska åka med en kompis och henns familj och de har hyrt ett hus i en liten by med bageri, marknad och torg och allting. La Rochelle är en hamnstad men det finns, vad jag har förstått, en hel del stränder också.
 
Så imorgon ska jag börja packa. Massor av sommarkläder och solkräm. Så får vi bara hoppas på fint väder!

Min fina, fina omtänksamma mamma

2012-06-26 / 18:23:38
 
Mamma hade varit ute och handlat och kommer hem med denna till mig. Hon tyckte den var så söt och så behövde jag en nya badmössa, haha. Så den har formen som en val, och Ellie fick en med formen av en anka. Jättegulligt. Sånna små saker som förgyller vardagen. För den som undrar är mössan från Lagerhouse.

Klassiska scones, en superfrukost!

2012-06-26 / 13:13:31
 
Idag, denna lata sommarlovsdag med ännu mer regn, lyxade vi till det bad att baka scones. Jag tänkte jag kunde ge er receptet så här kommer det;

8 dl mjöl                        100 g smör eller margarin
1 tsk salt                       4 tsk bakpulver
3 dl filmjölk                   
Sätt ugnen på 250 grader och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Fördela smöret i mjölblandningen med fingrarna, så du får en ganska grynig massa. Häll i filmjölk och blanda ihop allting till en smet/deg. Platta sedan ut degen till en rund kaka på en plåt med bakplåtspapper. Skåra kakan i fyra delar och picka sedan kakan med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
 
Lycka till!

Mirror, mirror on the wall. Who's the faries of them all?

2012-06-25 / 22:41:47
 
Idag, som jag sa, var vi på bio. Jag måste säga att filmen Snow White and the Huntsman var riktigt bra. Kanske lite tamt på kärlekshirtorien tycker jag, haha. Men den var spännande och bra gjord. Det måste jag säga!

Här var det storm, vad gör man då? Jo BIO!

2012-06-25 / 10:23:00
God morgon! Här sitter jag helt ensam i köket. Mamma är på Arlanda och har precis lämnat av en kompis, pappa jobbar och Ellie sover. Jag ger henne en liten stund till, sen vill jag ha frukost! Hade planerat att dra ut och springa en runda idag, haha men jag är ganska så glad att jag slipper. Det spöregnar och blåser storm. Imorse hade mitt fönster dessutom blåst igen. 
 
Men vi hade redan planer för ikväll. JAg och Ellie ska gå och se Snow White and the Huntsman vid halv sju med en kompis, Johanna. Nu blir det dessutom ännu mysigare att gå på bio. Så vi tänkte äta en tidig middag innan filmen. Mysigt värre säger jag! 

Nya blogg.se

2012-06-24 / 23:00:26
 
Börjar bli smått trött på nya blogg.se nu.... Eller jag får i alla fall hoppas det är hemsidan det är fel på och inte min dator. Jag tycker i alla fall deras kossa som tittar fram då och då är väldigt söt, haha!

Hos Stevie

2012-06-24 / 17:31:25
 
Som sagt, spenderade dagen med Johanna i stallet hos hennes sköthäst Stevie. Tittade på när hon hoppade, byggde hinder och hjälpte till. Väldigt fin häst e han, Stevie. Ända ponnyn i stallet så han är lite orolig kring de större hästerna tror jag. Han ville inte riktigt gå emellan dem när vi hämtade Stevie i sommarhagen. Den hagen var STOR kan jag säga, och Stevie skulle såklart stå allra längst bort. 
 
Om jag inte hade spelat volleyboll hade jag nog ridit. Jag trivs så bra i stall, tillsammans med hästar. Älskard det! Då kan man vara glad att man kan förlja med kompisar. Får se om jag kanske önskar mig en ritt på islandshästar i jul. Men vi får se. KRAM! 

Godmorgon på er

2012-06-24 / 09:37:34
Satte klockan för första gången på lovet, var uppe redan vid kvart i nio. Nästan rekord. Men jag vaknade faktiskt innan larmet på grund av att jag hade en mygga surrandes runt ansiktet, och den vägrade ge sig! Det är ju dessutom det jobbigaste ljudet på jorden! Till sist somnade jag om under täcket. 
 
Nu ska jag, om fem minuter, iväg och möta en kompis i upplands väsby. Ska med henne till stallet och hjälpa henne bygga hinder och lite annat. Mys! Vi hörs senare.

Vackra midsommar

2012-06-23 / 20:03:15
 
Det var väldigt underbart med fint väder på midsommar, för första gången på länge! Jag brände mig till och med på axlarna medan vi åt lunch! Man kunde ha klänning på sig och man kunde sitta ute. Dessutom gick vi ner till sjön och badade. Det var kanske inte jättevarmt med det var badbart. Så det blev sill och köttbullar till lunch, glass och jordgubbar och en femkamp efter det (mitt lag; påskhararna, kom tvåa). Sen till middag var det kyckling, fläsk potatis, olika såser och massa gott. Sen till efterrätt hade vi, jag och Ellie, bakat rabarber och jordgubbspaj.
 
Sen senare på kvällen såg vi på Barnhemmet och åt chips. Förutom att filmen hackade lite så var filmen riktigt bra även andra gången man såg den. Det är  en riktigt bra skräckfilm, inte för läskig. En riktigt lyckad kväll och dag helt enkelt!

Glad midsommar

2012-06-22 / 11:34:30
 
God morgon denna fina sommardag. Äntligen ser det ut som om vi stockholmare får en midsommar med fint väder. För några år sedan gick vår midsommarstång av på mitten för att det blåste så mycket, haha! Men idag är det helt underbart. Kan uppdatera lite om mitt firande imorgon men så länge får jag bjuda på en bra låt. Kram!

Ceasar Sallad

2012-06-21 / 20:20:17
 
Idag fixades det Ceasar sallad till middag. Väldigt lyxigt och väldigt gott. Tänk att något så enkelt som sallad, tomat, kyckling och bacon kan bli så lyckat!! Yummy! Sen så klart ceasardressing och så tycker jag det är väldigt gott med krutonger till också.

En gång i Phuket

2012-06-21 / 15:38:44
 
Jag måste tipsa alla om denna film. David Helenius var helt underbar, haha. SÅ himla rolig, hela filmen. SE DEN!

Gör det bästa av dagen

2012-06-21 / 11:44:57
 
Sov till kvart i elva idag! När man sover så länge brukar jag alltid vakna till i alla fall en gång på morgonen, men inte idag. Jag sov som en stock. Det bästa av allt är att jag vaknar upp till sommaren. Det har varit bajsväder i flera dagar nu, kanske till och med en hel vecka. Och under tiden efter skolavslutningen har det regnat helt galet mycket. Men idag är det 20 grader och sol. Så du börjar jag dagen på det allra bästa sättet, med frukost och en bra bok utomhus. Idag har jag och Ellie en riktig superdag planerad. Vi ska börja med en långprommis, vi ska bada och vi ska gå ner till bramdstationens volleybollplan och spela beachvolley. Så vi ses senare!!

På listan

2012-06-20 / 23:52:23
 
Ska jag köpa den? Eller inte...? Ska jag köpa den nu eller vänta och önska mig den. Vill jag köpa den nu så jag kan fota i sommar??  Eller är det ändu för sent eftersom jag åker till frankrike redan om 8 dagar. JAG KAN INTE BESTÄMMA MIG!!!

Hemma igen

2012-06-20 / 23:23:46
Haha! Måste bara börja med att säga att jag blivit grym på det här med fotouppladdning nu, eller vad tycks?? Idag har jag i alla fall spenderat dagen på färja tur och retur Åland med min familj. Otroligt mysigt måste jag säga. Vi fick dock gå upp klockan kvart i fem imorse för att hinna med 05.52 tåget in mot Stan. Sen tog vi taxi från Centralen ut till hamnen. Vi ikte med Viking Line till Åland och sen bytte vi båt och åkte hem igen. Båtresan var hela den mysiga idén. Då hela vår familj gillar att åka båt. Och så finns det ju TAXFREE!!
 
På morgonen när båten gick var det en helt otrolig frukostbuffé och jag slukade croissanter. Det fanns verkligen allt! Bacon och ägg, frukt, mackor, kakor, munkar, yoghurt och så mycket mer. MUMS! Sen vandrade vi runt på båten, spelade spel, läste och satt ute i solen. På vägen hem åt vi buffé igen, fast denna gången vad det sen lunch/tidig middag, Lika underbart som frukosten, om inte bättre. Dog lite när jag åt deras brownie till efterrätt, UNDERBART! Sen hittade jag dessutom min absoluta drömparfym i taxfree shoppen. Min dag var bara amazing!

Nu kör vi på riktigt här!

2012-06-19 / 20:34:09
 Follow my blog with Bloglovin

Humor, av hög klass

2012-06-19 / 20:22:05
 
 
Jag kan lova att du kommer skratta om du ser denna videon. William Spetz är en youtube-bloggare med den bästa humorn någonsin. Jag rekomenderar att du besöker hans kanal - lillabloggen. Då kan jag lova dig ett gott skratt!

Fel bara fel

2012-06-19 / 18:59:51
 
Nu är det kanske inte så tomt på besökare kan man ju hoppas. Det är i alla fall bevisat att det är fel på statistiken på blogg.se. Idag har jag faktiskt fixat mitt pass! Det var inte lika lång kö idag, eller kön kom efter vi tagit vår nummerlapp. Men det är inte kul att ta passfoto, oavsett hur man gör blir man aldrig nöjd. Eller vad tycker ni??

Inte mycket att säga

2012-06-19 / 00:24:03
Hej alla mina (inte så många) läsare. Blogg.se har dessutom hakat upp sig så jag kan inte se hur många besökare jag har om dagen... Det kan i och för sig också betyda att jag inte har några läsare alls. Det är ju just snyggt!! Haha! Nu ligger jag i alla fall i sängen och bloggar lite. Eftersom det är sommarlov så kan man ju chilla galet imorgon bitti. Så jag behöver inte sova ännu.

Imorgon har jag bara ett måste. Hela familjen måste iväg och fixa pass. Allas går ut iår. I och för sig är det bara jag som behövermitt akut eftersom jag ska till Frankrike (lyckoskutt) men det måste ju bevittnas av två pers om man är minderårig, SUCK!! Eller så måste båda föräldrarna vara med. Nått konstigt var det för jag, mamma och min syster Ellie var där idag och skulle fixa våra men vi behövde pappas namnteckning så det gick ju inte så bra. Sen åkte vi förbi på kvällen men då var det 2 och en halv timma väntetid. Så vi satsar på imorn! Vaccinerad mot gulsot är jag i alla fall nu. Så ett steg närmare Frankrike, CHECK!!!

Reservplanen

2012-06-17 / 10:37:12


Ja, det blev ju inte så mycket med det där Mälarpaviljongen. Spöregnet satte in, och även om det hade slutat när vi åkte in till stan så var det mulet och tråkigt och det hade kunnat börja igen när som helst. Så vi byggde upp en reservplan istället. Jag satte på mug ett par jeans istället för mina röda shorts och så åkta vi och tog drinkar på Clarion Sign Hotel, alkoholfria såklart för min del i alla fall. Sen bar det av till en jättemysig Thai-restautang istället, så en lyckad kväll med god mat blev det i alla fall. 

Nu ska jag Johanna och Ellie ha oss en liten spa-dag i regnovädret. Det blir ansiktsmask, hårinpackning, fotbad och en låååång dusch. Kanske bakar vi något lite senare också, vi får se. Hörs senare. 


Ytterligare en ledig dag

2012-06-16 / 09:56:44

Bild på Johanna, Anna och Jag på avslutningen. Tack och lov ska vi alla till Rudbeck så vi kan hålla ihop. 


Sommarlovet har börjat mysigt. Man har knappt fattat att man ska ha ledigt i typ två månader nu. Känns helt overkligt. Det var så sorgligt på skolavslutningsdagen att det inte riktigt kännts som lov fören nu. Idag blir det sommarlovsfirande då både mamma och pappa fått sin semester. Så ikväll bär det av till Mälarpaveljongen för middag, vi får bara hoppas att vädret är på vår sida. Kram! 


Dagens shopping

2012-06-15 / 21:14:29

Stickad tröja från Mango, riktigt bra REA-fynd!

Mobilfodral att ha om halsen från Åhléns

Röda fina shorts från HM Divided. Jag bara äskar färgade shorts till sommaren, så jag var tvungen att köpa mig ett par fina jag också.

Tårttävling 2012

2012-06-15 / 19:36:34





På morgonen i onsdags, den 13 juni, kom jag till skolan konkandes på elvisp, kladdkaka och kavel. Det var dags för årets tårttävling! Förra året gjorde vi samma grej och det blev jättelyckat. Min grupp satsade iår på att göra en tårta med kladkakebotten och marängbottnar. Mellan detta skulle vi ha skivade jordgubbar och jordgubbssylt. Sen grädde, rosa marsipanhjärta och rosa och blåa rosor runt kanten. Tyvärrlyckedes inte Wille riktigt med marsipaninköpet utan han fixade ett grönt marsipanlock. Men vi läste det riktigt snyggt tycker jag! Fast det var kämpigt att göra alla rosorna. Men det var värt allt slit så våran tårta vann, men vi delade första-platsen med den rosa tårtan.

Så detta är en tävling jag tycker alla borde prova på. Man delar in sig i lag och alla köper lite av de ingredienser som behövs var. Sen har man ungefär 40 min på sig att göra en god och snygg tårta. Det är meningen att det ska bli lite stressigt i slutet, det är bara roligt. Sen kan man antingen ha så att man röstar på varandras tårtor, eller så kan man kalla in en jury, som vi gjorde. Vi hade en jury av lärare och personal från köket. Jätteroligt!

Trött....

2012-06-14 / 23:35:26

Jag förstår mig verkligen inte på nya blogg.se's bilduppladdning och just nu är jag för trött för att lära mig. Nu får ni en bild på mig på skolavslutningsmorgonen, så fixar jag resten imorn! 

Bilder kommer

2012-06-14 / 15:56:34
Skolavslutningen igår blev sorglig... Men trots det är jag riktigt glad att äntligen ha sommarlov. Bilder och annat om igår kommer snart, ikväll förmodligen. Kram!

Godnatt

2012-06-12 / 21:48:35
Nu ska jag ta och hälsa på min bästa kompis kudden. Ska se till att sova ordentligt inför imorn så jag orkar. Jag är så himla trött just nå så det kan jag nog behöva. Ses imorn!

Skäm bort dig själv

2012-06-12 / 18:10:58



Ett av mina absolut bästa tips är att skämma bort sig själv riktigt ordentligt. Bakanågonting gott en vardag om du är sugen på det, unna dig en lat stund vid TVn när du har tid över. Ta en godisbit när du kommer hem från skolan för att du verkligen behöver choklad. Idag kom jag hem från skolan redan vid halv ett. Så efter en hundprommis var jag faktist duktig nog att dra ut och springa. Men när jag kom hem tog jag nog den längsta duschen jag tagit på länge. Körde på hårinpackning, rakade benen och satte på mig mjukiskläder. Sen skrubbade jag ansiktet och kladdade på en chokladmask. Nu kanske jag är fin nog för skolavslutningen? Eller vad tror ni??

Oväntade mysstunder

2012-06-12 / 14:06:30
Som jag berättat tidigare hade vi en fotbollsturnering på skolan igår. Under dagen fick vi uppleva allt från fotboll och strålande sol till åska och regn. De senare av dessa ledde till att många inte ville spela vilket gjorde att vi i 9f vann finalen mot åttorna då de inte ville spela. Eller några i deras klass ville det med de var för få. Efter fotbollen hängde jag och Johanna med Anna hem och vi fick för oss att baka äppelpaj. Men det hela slutade med att vi stannade och såg på Sveriges EM debut och sov över. Mysigt värre för att bara vara måndag!

Lite musik såhär på morgonen

2012-06-11 / 07:49:45
The A Team - Ed Sheeran

Done

2012-06-10 / 21:27:48
Klar med designen nu och jag blev extremt nöjd. Happy, happy! Nu ska jag snart vända mig till kudden. Blir en tidig kväll idag, då jag var uppe sent ute på kompisars land igår. Men å andra sidan sov jag till tjugo i elva.... Anyway, jag är trött som tusan och imorn blir det fotbollsturnering på skolan och om vi vinner får vi möta lärarna. Önska oss lycka till! Ska se till att ta lite roliga bilder, blir lite ont om det här annars. Puss och kram på er så ses vi imorgon!

Hej och välkommen

2012-06-10 / 18:07:10
Idag börjar jag min nya blog. Med ett antal bloggar bakom mig så ska jag nu verkligen försöka på riktigt. Hade en av mina bloggar i flera år men nu efter en välbehövd paus är jag tillbaka. Har insett hur mycket jag tycker om att blogga, speciellt om man har läsare som faktiskt kommer tillbaka och läser det man skriver. Vi får väl hoppas att det blir så i mitt fall också, att några trogna läsare dyker upp. Jag håller i alla fall all tummar och önskar mig själv lycka till den här gången.

Nu är första steget att få upp en fin header bara. Just nu ser det ganska så tomt ut om man säger så. Men med bara tre dagar i skolan kvar har jag gott om tid att ägna mig åt sådana saker. Se you soon!